Stage in Canada

Een stageplaats in Canada vind je via je eigen instelling of via een stagebemiddelingsbureau. Op deze pagina vind je meer informatie over wat er komt kijken bij het vinden van een stageplaats.

Via je eigen instelling

Om een stageplaats in Canada te vinden kun je gebruiken maken van de contacten van je eigen hogeschool of universiteit. Vraag hiernaar bij het international office of bureau buitenland.

Denk ook aan grote internationale ondernemingen, die vaak een speciaal bureau hebben voor stages bij hun buitenlandse vestigingen.

Zelf een stageplaats regelen in Canada kan lastig zijn omdat er is een beperkt aantal werkvergunningen beschikbaar voor Nederlandse stagiairs. Een uitwisselingsprogramma geeft je de beste kans op een stageplek.

Via een stagebemiddelingsbureau

Wil je niet alles zelf doen, dan kun je een commercieel stagebemiddelingsbureau inschakelen. Er zijn verschillende bemiddelingsbureaus, die elk op hun eigen manier werken en een eigen bemiddelingspakket aanbieden.

Nuffic heeft een lijst samengesteld met bemiddelingsorganisaties. Ook via deze websites kun je zoeken naar een stageplaats:

Canadian Careers 
Youth Canada

Erkenning studiepunten

Hoeveel studiepunten je krijgt voor je stage is afhankelijk van je opleiding en de duur van je stage. Overleg van tevoren met je eigen studiecoördinator en maak afspraken over je stage en het aantal studiepunten dat je daarvoor krijgt.

Internationaal curriculum vitae (cv)

Als je in het buitenland een stageplaats wilt vinden, dan moet je duidelijk kunnen maken wat je tot nu toe gedaan en geleerd hebt. Je moet een curriculum vitae opstellen dat ook voor een buitenlandse werkgever begrijpelijk is.

Een standaardmodel voor een cv in verschillende talen vind je op de website Europass. Het model is gemaakt voor gebruik in de Europese Unie, maar ook daarbuiten kun je het gebruiken als voorbeeld. Lees ook deze tips voor het opstellen van een Canadees cv.

Laatste wijziging: 28-06-2018 15:19