Financiering

Om je studie in Canada te bekostigen, kun je proberen een van de vele studiebeurzen aan te vragen. Het collegegeld verschilt per provincie en per universiteit.

Collegegeld in Canada

In Canada betalen buitenlandse studenten een toeslag voor een standaard studieprogramma. Prijzen verschillen per provincie en per universiteit. Je kunt ook in deeltijd studeren, dat is goedkoper. Meestal betaal je voor het aantal cursussen dat je per semester volgt. Om een idee te geven, de prijs voor een undergraduate cursus in de general art studies loopt uiteen van € 3.500 tot € 21.750.

De instelling kan buitenlanders vrijstelling verlenen van de toeslag, door hen de status toe te kennen van special student. Dit is eerder uitzondering dan regel. Vraag naar deze zogenaamde fee-waiver.

Op graduate-niveau wordt deze vrijstelling eerder verleend dan bij inschrijving in een lager studiejaar. Wil je als special student een diploma behalen, dan moet je de volledige prijs plus de toeslag voor buitenlanders betalen

Studiefinanciering

In veel gevallen kun je studiefinanciering ontvangen tijdens je studie in Canada. Als voorwaarde  moet je als voltijdstudent ingeschreven blijven staan aan een Nederlandse universiteit of hogeschool en moet je studie deel uitmaken van je Nederlandse opleiding.

Wil je je volledige studie in Canada volgen? Vraag dan moet aan DUO of je je studiefinanciering mee mag nemen.

Studiebeurzen voor Canada

Je kunt proberen een van de vele studiebeurzen aan te vragen. De Beursopener is een snelle en gemakkelijke zoekmachine waarmee je kunt zoeken naar geschikte beurzen en fondsen voor je studie of stage in het buitenland. Je kunt zoeken op studiedoel, land en studierichting. Op de website van EduCanada kun je ook zoeken naar beurzen voor studie in Canada.

Begroting

Als je een beurs aanvraagt moet je altijd een begroting opstellen. WilWeg geeft je voorbeelden en richtlijnen hoe je een begroting moet samenstellen en waar je rekening mee moet houden.

Laatste wijziging: 21-12-2018 12:57