Toelating

De universiteit in Canada bepaalt zelf wat je vooropleiding waard is. Toelatingseisen kunnen verschillen per provincie en per instelling.

Academisch jaar in Canada

Het academisch jaar in Canada loopt van begin september tot mei/juni.

Aanmelding

De universiteit in Canada bepaalt zelf wat je vooropleiding waard is en kan aanvullende eisen stellen. Toelatingseisen kunnen verschillen per provincie en per instelling. Met een havodiploma kun je naar een college en soms zelfs naar een universiteit. Met een vwo-diploma kun je in principe op alle universiteiten terecht. Je zou zelfs in het tweede jaar kunnen beginnen, maar niet alle universiteiten staan dat toe. Meer informatie over de toelatingseisen is verkrijgbaar bij het Canadian Information Centre for International Credentials in Toronto en bij de afzonderlijke instellingen.

Aanmelding kan meestal online. Bezoek daarvoor de website van de universiteit van je keuze. Je betaalt bij de meeste universiteiten een fee.

Als je je bij meerdere universiteiten wilt aanmelden, kun je ook gebruikmaken van het Ontario Universities’ Application Centre voor universiteiten in Ontario. Inschrijfformulieren voor universiteiten in Quebec vind je op http://www.canadian-universities.net/Campus/Applications-Quebec.html.

Taaleisen

Als je aan een Engelstalige universiteit wilt studeren, moet je de Engelse taal beheersen. Meestal moet je de TOEFL-toets (Test Of English as a Foreign Language) afleggen en daarvoor minimaal 550 punten halen.

Voor de Franstalige universiteiten moet je na aankomst een toets in de Franse taal bij de universiteit afleggen. Informeer bij de universiteit van je keuze.

Diplomawaardering

Een diplomawaardering beschrijft de globale waarde van een buitenlands diploma in Nederland, samen met de globale inhoud en het niveau van de opleiding. Kijk ook bij het onderdeel Diplomawaardering.

Voor informatie over de waarde en inpasbaarheid van Nederlandse diploma’s in Canada kun je terecht bij het Canadian Information Centre for International Credentials.

Meer weten?

EduCanada
https://educanada.ca

Laatste wijziging: 21-12-2018 13:01