Visum en zorgverzekering

Voor studeren in Canada heb je een ‘study permit’ nodig. Als je minder dan zes maanden in Canada gaat studeren is een geldig paspoort voldoende.

Studievisa

De kosten voor een study permit bedragen ongeveer € 100. Je kunt je aanvraag online of op papier indienen. Meer informatie vind je bij de Canadese overheid.

Werken tijdens je studie in Canada

Je mag met je study permit naast je studie ook werken in Canada,. Ook als je minder dan zes maanden in Canada zult zijn. Je mag 20 uur per week werken naast je studie en in de zomervakantie zelfs voltijds. Meer informatie over werken tijdens je studie in Canada vind je bij de Canadese overheid.

Zorgverzekering

Als je naar het buitenland gaat om te studeren (zowel binnen de EU, als daarbuiten), dan moet je in Nederland verzekerd blijven. Het maakt daarbij niet uit of je wel of niet ingeschreven staat bij een Nederlandse gemeente. Je kan ook zorgtoeslag blijven ontvangen.

De situatie verandert wanneer je naast je studie in het buitenland ook een bijbaan in het buitenland hebt. Ook een stage in het buitenland kan gevolgen hebben voor je zorgverzekering. Lees meer over je zorgverzekering tijdens je studie in het buitenland.

Laatste wijziging: 11-04-2019 11:38