Wonen in Canada

Er zijn verschillende manieren om huisvesting in Canada te regelen. Vraag altijd de afdeling huisvesting van je universiteit om hulp.

Huisvesting in Canada

Homestay
Veel Canadese gastgezinnen verwelkomen internationale studenten in hun huis. Zo maak je kennis met het dagelijks leven in Canada en kun je je Frans of Engels goed oefenen. Homestay wordt geregeld via de instelling waar je gaat studeren. De kosten liggen tussen € 275 en € 550 per maand.

Wonen op de campus
De grootte en kwaliteit van studentenverblijven op de campus verschillen nogal. Vaak kun je kiezen tussen een gedeelde kamer of een eigen kamer, maar dan moet je je wel vroeg inschrijven. De kosten voor een kamer bedragen tussen de € 2000 en € 5000 per academisch jaar. In een aantal gevallen is daar ook een meal plan bij inbegrepen.

Wonen buiten de campus
Je kunt er ook voor kiezen buiten de campus te gaan wonen. Ook hier geldt dat prijzen variëren, afhankelijk van ligging en faciliteiten. Reken op € 175 tot € 500 per maand voor gedeelde woonruimte en € 275 tot € 1000 per maand wanneer je alleen huurt. Dit type huisvesting moet je zelf regelen. Je kunt wel de afdeling Huisvesting van de onderwijsinstelling om hulp vragen. Ook via www.padmapper.com en www.craigslist.ca kun je huisvesting vinden.

De afdeling Huisvesting
Vraag altijd de afdeling Huisvesting van de onderwijsinstelling om hulp bij het vinden van woonruimte. Ook als je buiten de campus wil gaan wonen. Zij hebben informatie over beschikbare kamergenoten, flats, kamers en kostgeld. Kortom over alles wat met huisvesting te maken heeft.

Kosten

Het levensonderhoud in Canada is goedkoper dan in Nederland, maar de studiekosten zelf zijn hoger. Hoeveel je per maand nodig hebt om van te leven verschilt per provincie. De Atlantische provincies zijn het goedkoopst, Ontario en British Columbia het duurst.

Op New Canadian Immigrants vind je een overzicht van verschillende kosten in zeven grote Canadese steden.

Laatste wijziging: 02-04-2019 11:45