China

China is een interessante studie- en stagebestemming. Het is bijvoorbeeld al jaren een belangrijke speler in de wereldeconomie.

Feiten en cijfers

China is 282 keer zo groot als Nederland en heeft meer dan 1,4 miljard inwoners.

Cultuur

Belangrijk in de Chinese cultuur zijn respect, waardigheid en reputatie, ook wel ‘gezicht’ genoemd. Chinezen zijn over het algemeen indirect, groepsgeoriënteerd en gericht op relaties. Als je meer wilt weten over de Chinese cultuur, dan is het Confucius Instituut iets voor jou. Dit instituut organiseert taalcursussen, workshops en lezingen over China. Er is een Confucius Instituut in Groningen en Maastricht

Onderwijs

China heeft ruim 2.000 hogeronderwijsinstellingen, waaronder algemene en technische universiteiten, gespecialiseerde instituten en lerarenopleidingen.

Van de 200.000 buitenlandse studenten die in China studeren komen er zo'n 2.000 uit Nederland. De meeste studenten komen uit buurlanden, maar er zijn ook veel studenten uit de VS en Europa. Nederland heeft in China een Netherlands Education Support Office (Nuffic Neso) dat Nederlandse studenten informeert over studie- en stagemogelijkheden in China en vice versa.

De meeste Nederlandse studenten gaan naar China om de Chinese taal en cultuur te studeren. Economische en bedrijfskundige opleidingen zijn erg populair bij Chinese studenten. Meer informatie vind je in de pdf 'Onderwijssysteem China'

Onderwijssysteem China (6.0 MB)

Meer informatie

In de folder van Neso China vind je meer informatie over studie- en stagemogelijkheden. Neem gerust contact op als je vragen hebt over studie of stage in China.

Study in China! (539.4 kB)

Lees de Commisceo Global Culture Guide voor meer informatie over China als land, Chinese gewoontes en gebruiken en fun facts.

Laatste wijziging: 11-12-2019 09:41