Stage in China

Een stage in China kun je zelf regelen via je opleiding of een stagebemiddelingsbureau.

Via je opleiding en netwerk

Gebruik de contacten van je eigen opleiding. Neem contact op met het bureau buitenland of je stagecoördinator.

Vertel Chinezen in je netwerk over je stageplannen. Misschien kennen ze wel iemand in China die een stageplaats in jouw vakgebied kan regelen.

Sommige internationale ondernemingen bieden zelf stages bij hun buitenlandse vestigingen aan.

Neso China

Een van de taken van Neso China is Nederlandse studenten informeren over stagemogelijkheden in China. De medewerkers hebben veel kennis van de lokale bedrijfscultuur en kunnen je in contact brengen met Nederlandse bedrijven die actief zijn in China voor stages en vacatures. Lees meer over wat ze voor je kunnen doen op de contactpagina van Neso China.

Via een bemiddelingsbureau

Je kunt ook een stagebemiddelingsbureau inschakelen.

Stagepunten hoger onderwijs

Bespreek je stageplannen met je stagebegeleider of -coördinator en maak duidelijke afspraken over je stagepunten, zodat je ze mee kunt nemen naar Nederland.

Een mbo-stage in China

China is een interessante stagebestemming als je een opleiding in Gastvrijheid of ICT volgt, zoals manager/ondernemer horeca, zelfstandig medewerker of leidinggevende travel & hospitality of mediavormgever.

Er zijn ook interessante mogelijkheden als je een opleiding volgt in transport & logistiek, zoals luchtvaartdienstverlener.

Een mbo-stage moet altijd plaatsvinden in een erkend leerbedrijf. Kijk voor mbo-stages in China op www.stagemarkt.nl.

Stage-ervaringen

Thirza Verburgt studeert Luchtvaartdienstverlening aan het Deltion College in Zwolle en liep stage in China: "Als stewardess moet je met verschillende culturen kunnen omgaan. Dat heb ik zeker geleerd in China en dat kan ik ook toepassen in de toekomst. Het leert je heel veel en is een 'once in a lifetime experience'. Pak die kans gewoon!"

Meer ervaringsverhalen over China

Curriculum vitae (cv)

Zorg dat je cv duidelijk is voor Chinese werkgevers zodat ze je uitnodigen voor een gesprek. Verkoop jezelf niet te veel, want Chinezen waarderen bescheidenheid.

Vertaal in ieder geval je persoonlijke gegevens in het Chinees en vermeld een aantal referenties met contactgegevens. Een aanbevelingsbrief van je opleiding kan je kansen op een stage vergroten. In China is het gebruikelijk om kopieën van diploma’s mee te sturen met je sollicitatie.

Je kunt het Europass CV gebruiken. Dit kun je met een online tool opstellen. Het model is gemaakt voor gebruik in de Europese Unie, maar ook daarbuiten kun je het Europass CV gebruiken als voorbeeld.


Laatste wijziging: 01-07-2020 15:36