China - Hongkong - Roy

Roy deed een uitwisseling Arbeid, Organisatie & Management aan de Chinese University of Hong Kong. "De diversiteit is zo tof. Het ene moment loop je door drukke winkelstraten met markten en wolkenkrabbers, een half uur later lig je op een mooi strand tussen de bergen."

  • Opleiding: Arbeid, Organisatie & Management
  • Instelling: Erasmus Universiteit Rotterdam
  • Buitenlandervaring: uitwisseling
  • Locatie: Chinese University of Hong Kong

Eerste indruk

Hongkong is een metropool met 7 miljoen inwoners, op een stuk land zo groot als de provincie Utrecht. Deze drukte zorgde ervoor dat ik de eerste uren na aankomst zwaar onder de indruk was. Ik heb me de eerste uren verbaasd over de gigantische gebouwen, zowat tegen elkaar aangebouwd, en de gigantische drukte. Na de aankomst en rondleiding op de universiteit heb ik me echter geen moment meer ongemakkelijk gevoeld. 

RoyReizen

Vrienden waren snel gemaakt en het avontuur kon beginnen. De eerste maand heb ik helemaal volgepropt met uitgaan, reizen en soms wat studeren. De eerste maand heb ik helemaal volgepropt met uitgaan, reizen en soms wat studeren. De universiteit gaf je de kans om vakken te testen en uiteindelijk een lijst vakken samen te stellen die goed bij je paste.

Het resultaat was dat ik de vakken met 3 vingers in m’n neus haalde en me volledig kon focussen op andere zaken. Tripjes door Japan, naar de Filipijnen, van Noord naar Zuid-Vietnam, China en Thailand. Ik heb zoveel kunnen zien en zoveel kunnen leren. Het ene moment beklom ik een berg in Thailand, het andere moment liep ik door Tokio of Manilla. 

Ideale mix

Denk echter niet dat ik daardoor de stad Hongkong vergeet. De diversiteit is zo tof. Het ene moment loop je door drukke winkelstraten met markten en wolkenkrabbers, een halfuur later lig je op een mooi strand tussen de bergen. Hongkong is de ideale mix van natuur en stad.

Ik type dit en ik krijg heimwee. Naar de vele vrienden die over de hele wereld leven, van het vrije leven op een universiteit duizenden kilometers van huis. Van het leven in een stad die nooit slaapt en van zoeken naar een bestemming en gewoon een vliegtuig pakken.

Twijfel niet!

Mijn uitwisseling is een ervaring geweest die ik bijna niet had beleefd. Wat ben ik dankbaar dat dit wel is gebeurd. Ik heb een stap uit mijn comfortzone gemaakt die me zoveel meer heeft opgeleverd. Van een internationaal netwerk tot een baan als reisleider en als ambassadeur van Nuffic.

Het enige wat ik kan zeggen is: maak die sprong en ga op uitwisseling. Twijfel niet of er dingen misgaan, want natuurlijk gebeurt dat, maar laat je niet tegenhouden de mooiste tijd van je studieperiode te beleven! 

Roy

Laatste wijziging: 30-10-2017 12:49