Financiering

In China verschilt het inschrijfgeld per onderwijsinstelling. Buitenlandse studenten met een studentenvisum mogen meestal niet werken in China.

Inschrijf- en collegegeld

Het inschrijfgeld varieert per onderwijsinstelling en ligt tussen de € 40 en € 80. Ook het collegegeld varieert per instelling, studierichting en studieduur. Voor een korte cursus bedraagt het collegegeld zo’n € 300 tot € 480 per maand.

Voor een bachelorprogramma betaal je tussen de  € 1.400 en € 2.600 per jaar en voor een master tussen de € 1.800 en € 3.000 per jaar. Doctoraalstudenten moeten rekenen op een collegegeld dat tussen de € 3.200 en € 4.300 ligt. Dit verschilt per onderwijsinstelling.

Studiefinanciering

In veel gevallen kun je studiefinanciering ontvangen tijdens je studie in het buitenland. Als voorwaarde moet je als voltijdstudent ingeschreven blijven staan aan een Nederlandse universiteit of hogeschool en moet je studie deel uitmaken van je Nederlandse opleiding.

Wil je je volledige studie in het buitenland volgen? Dan moet je bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) aanvragen of je je studiefinanciering mee mag nemen. Ga naar de website van DUO voor voorwaarden, aanvullende informatie en manier van aanvragen.

Werken tijdens je studie

Buitenlandse studenten met een studentenvisum mogen over het algemeen niet werken in China. Onder bepaalde voorwaarden worden sommige parttime banen of stages goedgekeurd. Sinds 2016 mogen internationale studenten bijvoorbeeld werken in bepaalde districten in Beijing.

Studiebeurzen voor China

Studeren in de China, maar wie gaat dat betalen? Je kunt proberen een bijdrage te krijgen uit een van de vele fondsen die er zijn. Bijvoorbeeld het Sino-Dutch Bilateral Exchange Scholarship. Met de Beursopener van Nuffic kun je snel en makkelijk zoeken naar buitenlandse beurzen en fondsen. Je kunt ook zoeken op studierichting.

Begroting

Als je een beurs aanvraagt moet je altijd een begroting opstellen. Hoe je dat kan doen en waar je allemaal rekening mee moet houden, vind je in de voorbeelden en richtlijnen op deze website.

Laatste wijziging: 04-04-2019 11:45