Wonen in Curaçao

Wonen en leven op Curaçao is iets duurder dan in Nederland. Je stagebedrijf kan je misschien helpen woonruimte te vinden.

Wonen op Curaçao

Vraag je stagebedrijf of ze je kunnen helpen om woonruimte te vinden. Ook kun je bij studenten of stagiairs die al op Curaçao zijn geweest informeren naar hun ervaringen, of zelf op internet zoeken naar de mogelijkheden.

Kosten

De kosten voor je levensonderhoud zijn iets hoger dan in Nederland. Gas, water en licht zijn duurder. Ook de dagelijkse boodschappen zijn gemiddeld iets duurder. Reken voor huisvesting, eten, kleding en dergelijke op een bedrag van ongeveer € 700 per maand. Numbeo heeft een actueel overzicht met kosten voor levensonderhoud op Curaçao. 

Antilliaanse gulden

De Antilliaanse gulden (ANG) is het wettige betaalmiddel op Curaçao. De ANG is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar.

Vervoer

Het openbaar vervoer op Curaçao is beperkt tot busvervoer. Bussen rijden in vergelijking met Nederland iets minder vaak per dag en minder stipt. Dit is afhankelijk van de drukte in de bus.

Een busrit is heel goedkoop. De ritprijzen zijn afhankelijk van de soort bus die je neemt (een grote bus genaamd Konvoi of een minibusje) en de route die je wilt rijden. Ga uit van een ritprijs tussen de ANG 2 (ongeveer € 1) en ANG 5 (ongeveer € 2,50). Buskaartjes kun je in de bus kopen.

Verder kun je Curaçao makkelijk met de auto verkennen. Je Nederlandse rijbewijs is gewoon geldig op dit eiland, ook bij het huren van een auto. Je hoeft dus geen internationaal rijbewijs (IRB) aan te vragen.

Laatste wijziging: 07-02-2020 15:32