Financiering

Studeren in het buitenland kan duur zijn, maar er zijn verschillende manieren om dit te bekostigen. Je kunt in veel gevallen studiefinanciering ontvangen. Ook kan je proberen een studiebeurs te verkrijgen.

Collegegeld

Aan de UoC betaal je naast collegegeld ook inschrijfgeld en een technology fee. De totale studiekosten voor een bachelor of master in Curaçao zijn afhankelijk van de studie die je gaat volgen. Als je een uitwisseling doet, betaal je gewoon het Nederlandse collegegeld.

Studiefinanciering

In veel gevallen kun je studiefinanciering ontvangen tijdens je studie in Curaçao. Als voorwaarde moet je als voltijdstudent ingeschreven blijven staan aan een Nederlandse universiteit of hogeschool en moet je studie deel uitmaken van je Nederlandse opleiding. Lees meer op de pagina over studiefinanciering in het buitenland

Wil je je volledige studie in Curaçao doen? Dan moet je bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) aanvragen of je je studiefinanciering mee mag nemen. Ga naar de website van DUO voor de voorwaarden, aanvullende informatie en het aanvraagformulier.

Studiebeurzen en fondsen voor Curaçao

Naast eventuele studiefinanciering zijn er nog andere mogelijkheden om je studie in Curaçao te bekostigen. Je kunt bijvoorbeeld een beurs aanvragen. Of er geschikte beurzen en fondsen zijn, kun je uitzoeken met de BeursOpener. Daarmee kun je zoeken op studiedoel, land en studierichting.

Begroting

Als je een beurs aanvraagt moet je altijd een begroting opstellen. Hoe je dat kan doen en waar je allemaal rekening mee moet houden, vind je in de voorbeelden en richtlijnen op deze website.

Laatste wijziging: 11-02-2019 07:12