Studie in Curaçao

Verschillende erkende instituten op Curaçao bieden hoger onderwijs, zowel hbo als wo. De kwaliteit en het niveau zijn vergelijkbaar met die in Nederland.

Studiemogelijkheden Curaçao

Er zijn twee erkende hoger onderwijsinstellingen op Curaçao. Ze zijn allebei gevestigd in WIllemstad.

UoC

De University of Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) biedt zowel hoger beroepsgericht als wetenschappelijk onderwijs aan. De UoC wordt door de overheid gefinancierd en heette voorheen de Universiteit van de Nederlandse Antillen (UNA). 

Meer informatie vind je op de website van de UoC

UDC

De University of the Dutch Caribbean (UDC) biedt hbo-bacheloropleidingen aan op het gebied van international business en management, juridische opleidingen, commerciële economie, bedrijfseconomie en bank- en verzekeringsmanagement. Daarnaast biedt de UDC ook een tweejarige opleiding in bank- en verzekeringsmanagement die leidt tot een associate degree. De UDC is een particuliere instelling.

Meer informatie vind je op de website van de UDC

Hogeronderwijssysteem

Naar verwachting zal de onderwijswetgeving op Curaçao meer op afstand van de Nederlandse overheid komen te staan vanwege de eigen bestuurlijke structuur. In het hoger onderwijs is het Nederlands de onderwijstaal, met uitzondering van een aantal Engelstalige opleidingen, zoals de opleiding Business Administration/Accountancy aan de UoC.

Een uitgebreide beschrijving van het onderwijssysteem kun je vinden in onderstaande pdf.

Onderwijssysteem Curaçao, St.-Maarten en de BES-eilanden (2.7 MB)

Onderwijsniveau

De kwaliteit en het niveau van het hoger onderwijs in Curaçao zijn vergelijkbaar met die in Nederland. De meeste hogeronderwijsinstellingen op Curaçao hebben inmiddels het bachelor- en mastersysteem dat overeenkomt het het Nederlandse systeem. 

Een paar voorbeelden: een Bachelor of Law aan de de University of Curaçao (UoC) is vergelijkbaar met de graad van bachelor in het wo in Nederland. Hetzelfde geldt voor de Master of Law. Een Bachelor of Science of Arts aan de UoC komt overeen met een bachelor in het hoger economisch onderwijs.

De Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO)  heeft van een aantal opleidingen de kwaliteit getoetst.

Laatste wijziging: 09-10-2018 10:13