Toelating

Vraag bij de instelling waar je gaat studeren aanmeldingsformulieren op. En neem contact op met de verantwoordelijke van jouw opleiding over de erkenning van je studiepunten.

Academisch jaar in Curaçao

Het academisch jaar in Curaçao loopt van half augustus tot en met juni en is verdeeld in twee semesters.

Aanmelding

Neem rechtstreeks contact op met de instelling van je keuze in Curaçao om na te gaan welke documenten je nodig hebt om je in te schrijven.

Taaleisen

Nederlands is de voertaal in het hoger onderwijs in Curaçao, met uitzondering van enkele Engelstalige opleidingen. Ga bij de instelling van je keuze na of er aanvullende taaleisen gelden.

Diplomawaardering

Een havo- of vwo-diploma verleent doorgaans toegang tot het hoger onderwijs in Curaçao. Informeer bij de onderwijsinstelling naar de specifieke toelatingseisen.

Je Curaçaose diploma of graad wordt in Nederland als een buitenlands getuigschrift behandeld. Wil je weten wat de waarde is van dit getuigschrift, vraag dan een diplomawaardering aan bij het Informatiecentrum voor Diplomawaardering (IcDW).

Een diplomawaardering beschrijft de globale waarde van een buitenlands diploma in Nederland, samen met de globale inhoud en het niveau van de opleiding. Meer informatie over de erkenning van je diploma en/of graad vind je bij Diplomawaardering op deze website.

Ook in de pdf 'Onderwijssysteem Curaçao, St. Maarten en de BES-eilanden' vind je meer informatie over diplomawaardering.

Onderwijssysteem Curaçao, St. Maarten en de BES-eilanden (2.7 MB) 

Erkenning studiepunten

Neem contact op met de verantwoordelijke van jouw opleiding over de erkenning van je studiepunten. Bespreek wat de waarde is van je buitenlandse studiepunten en wat de voorwaarden zijn om deze geaccepteerd te krijgen.

Denk daarbij niet alleen aan de inhoud van de vakken, maar ook aan het minimumresultaat dat je nodig hebt om de studiepunten toegekend te krijgen. Ook dat systeem kan van land tot land verschillen.

Leg je buitenlandplannen altijd voor aan je studiebegeleider of de coördinator internationalisering van je eigen instelling. Maak goede afspraken over de erkenning van je buitenlandse studiepunten.

Laatste wijziging: 23-05-2019 14:40