Wonen in Curaçao

Wonen en leven op Curaçao is iets duurder dan in Nederland. Zoek je woonruimte, dan kan de instelling van je keuze wellicht helpen. Bezoek anders een van de websites met het huuraanbod.

Huisvesting op Curaçao

De UDC heeft geen campus waar je kunt wonen. De UoC wel. Een kamer kost ongeveer ANG 750 (€ 376) per maand. Kijk voor meer informatie bij de campusinfo van de University of Curaçao.

Buiten de campus is huisvesting vaak iets duurder. Wil of kun je niet op een campus wonen, kijk dan voor het huuraanbod eens op de volgende websites: 

Casacama

Kamerscuraçao.nl

Kamersopcuraçao.com

Huisvesting Curaçao

Kosten

De kosten voor je levensonderhoud zijn iets hoger dan in Nederland. Gas, water en licht zijn duurder. Ook de dagelijkse boodschappen zijn gemiddeld iets duurder. Reken voor huisvesting, eten, kleding en dergelijke op een bedrag van ongeveer € 700 per maand. Numbeo heeft een actueel overzicht met kosten voor levensonderhoud op Curaçao. 

Antilliaanse gulden

De Antilliaanse gulden (ANG) is het wettige betaalmiddel op Curaçao. De ANG is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar.

Vervoer

Het openbaar vervoer op Curaçao is beperkt tot busvervoer. Bussen rijden in vergelijking met Nederland iets minder vaak per dag en minder stipt. Dit is afhankelijk van de drukte in de bus.

Een busrit is heel goedkoop. De ritprijzen zijn afhankelijk van de soort bus die je neemt (een grote bus genaamd Konvoi of een minibusje) en de route die je wilt rijden. Ga uit van een ritprijs tussen de ANG 2 (ongeveer € 1) en ANG 5 (ongeveer € 2,50). Buskaartjes kun je in de bus kopen.

Verder kun je Curaçao makkelijk met de auto verkennen. Je Nederlandse rijbewijs is gewoon geldig op dit eiland, ook bij het huren van een auto. Je hoeft dus geen internationaal rijbewijs (IRB) aan te vragen.

Laatste wijziging: 21-08-2019 16:33