India

India kent een explosieve bevolkingsgroei, de armoede treft eenderde van de bevolking en er is een enorm aantal analfabeten, waarvan tweederde vrouw is. India is echter ook een van de drie grootste leveranciers ter wereld van hooggekwalificeerde professionals met wetenschappelijke en technische kennis.

Hoger onderwijs

De afgelopen vijftig jaar heeft India een uitgebreid onderwijssysteem opgezet. De Indiase overheid heeft nog steeds veel aandacht voor de ontwikkeling en kwaliteit van het onderwijs. Ook het hoger onderwijs heeft een enorme vlucht genomen, ondanks de financiële moeilijkheden waarin het verkeert. Er zijn meer dan 320 universiteiten en 16.000 colleges. In totaal zijn er 9,3 miljoen studenten. De studies en disciplines bestrijken een breed gebied: van poëzie tot computer engineering en ruimteonderzoek.  

Kwaliteitscontrole

Corruptie beïnvloedt allerlei gebieden in India, zo ook de onderwijssector. Op veel onderwijsinstituten ontbreekt nog een systeem van kwaliteitscontrole, met name bij medicijnen en techniek. De Indiase overheid onderzoekt nauwkeurig of de regels voor toelatingseisen en het collegegeld wel worden nageleefd.

Buitenlandse studenten

Speciaal voor buitenlandse studenten ontwikkelen verschillende universiteiten short-term Study Abroad Programs. Dit is een nieuw initiatief van de University Grants Commission (UGC).

Laatste wijziging: 25-03-2019 11:06