India - Bangalore - Teske

Teske doet momenteel een stage lichamelijke opvoeding in Bangalore.

  • Instelling: HAN University of Applied Sciences
  • Opleiding: lichamelijke opvoeding (ALO)
  • Buitenlandervaring: stage
  • Locatie: Bangalore

(Teske staat in het midden, in een wit t-shirt)

Teske Hendrikson studeert lichamelijke opvoeding (ALO) in Nijmegen. Op dit moment doet ze een minor van 4 maanden in India aan de Christ University in Bangalore. Ze geeft gymles aan kinderen in sloppenwijken. Na de minor wil ze met vrienden nog 2 maanden doorreizen in Noord-India en Sri Lanka.

Hoe ziet het dagelijks leven in Bangalore eruit?

’s Ochtends staat Teske vroeg op en gaat dan 30 minuten te voet naar haar stage. Het openbaar vervoer is namelijk vaak te druk. Eerst ontbijten de kinderen gezamenlijk en vervolgens beginnen de gymlessen in de sloppenwijken. Van maandag tot vrijdag loopt Teske stage. Zaterdag gaat ze naar de universiteit en zondag is haar vrije dag. Ze bezoekt dan monumenten en doet andere leuke activiteiten.

Waarom koos Teske voor India?

Teske wilde graag nieuwe culturen leren kennen en alles in een ander perspectief leren zien. Ze is verbaasd over hoe liefdevol en open Indiërs zijn naar buitenlandse bezoekers. Ook vindt ze het een geweldige ervaring om gym in het Engels te geven. De diversiteit aan godsdiensten vindt ze fascinerend. Wat haar al snel opviel aan Indiërs, is dat ze erg ijverig zijn.

Hoe heeft ze dit gefinancierd?

Teske krijgt financiering van DUO. Daarnaast heeft ze gespaard. Ze heeft geen beurs aangevraagd. Ze heeft een appartement voor 6 maanden voor € 1.250. Dit heeft de Indiase universiteit voor haar geregeld.

Is Teske door haar ervaring in India veranderd?

De buitenlandervaring is nog gaande, maar heeft Teske nu al veel opgeleverd. Ze is zelfstandiger, weet meer over India en ze heeft geleerd geduld te hebben in situaties die niet zo vlot gaan. Bovendien is ze vriendelijker geworden, doordat Indiërs zo gastvrij zijn. Haar eerste buitenlandervaring bevalt dus goed!

Tips van Teske voor studenten die ook naar het buitenland gaan

  • Niet teveel nadenken, maar doen!
  • Ga er niet automatisch vanuit dat het (politieke) nieuws in Nederland klopt.
  • Stel jezelf open en pas je aan aan de cultuur.
  • Het leven in India is betaalbaar en goedkoop. Denk aan eten en drinken, huisvesting en taxi’s.
  • Alles in Bangalore is te vinden in 1 straat zoals: tandartsen, supermarkten, fysiotherapeuten...
  • Stap af en toe in een riksja!

Tot slot: er zijn veel mooie plekken te bezoeken en leuke activiteiten in Bangalore. Zo heb je de botanische tuinen, Hampi, een gebied met rijstvelden en apen, Kerala, waar je kunt leren over de VOC, Murai, waar wilde olifanten en plantages te zien zijn, en natuurlijk… Bollywood-feestjes!

Laatste wijziging: 17-01-2020 09:45