India - Udaipur - Iris

Iris deed onderzoek voor haar studie antropologie: "Als antropoloog met een speciale interesse voor gendervraagstukken, vond ik het een geweldige ervaring om in India onderzoek te mogen doen naar de politieke participatie van vrouwen."

  • Opleiding: Culturele antropologie en ontwikkelingsstudies
  • Instelling: Radboud University
  • Buitenlandervaring: een maand onderzoek doen
  • Locatie: Udaipur, India

Iris aan het water

Hoe lang ben je in het buitenland geweest?

Ik ben met een groep van 11 medestudenten voor 5 weken afgereisd naar India.

Hoe kwam je op het idee om naar het buitenland te gaan?

Als onderdeel van ons studieprogramma werd ons aangeboden om een onderzoek te verrichten in het buitenland. India was één van de bestemmingen waaruit wij als studenten konden kiezen.

Waarom India?

Ik was al een keer op reis geweest naar India, maar dat hield mij niet tegen om opnieuw voor het land van overweldigende geuren en kleuren te kiezen. India is echt een land waarin al je zintuigen geprikkeld worden. Ik vind India een ontzettend boeiend en interessant land en als antropologen stonden wij dan ook te trappelen om onderzoek te doen in een land waar alles anders is.

Wat moest je doen om je voor te bereiden op de reis?

Ter voorbereiding hebben we een week lang zelf colleges voorbereid waarin verschillende onderwerpen aan bod kwamen, zoals politiek, geschiedenis en religie. Voordat de reis begon hadden we ook elk ons individuele onderzoeksvoorstel afgerond, zodat we in India gelijk aan de slag konden met het uitvoeren van ons individuele onderzoek.

Heb je nog iets van het land gezien?

Als groep planden we de eerste week van ons verblijf in India, die vrij te besteden was, met een kleine reis door Noord-India. Het was erg fijn om alvast te wennen aan de Indiase cultuur en tegelijkertijd prachtige plekken te bezoeken.

Waar zijn jullie geweest?

Wij hebben gekozen om tijdens die eerste week Delhi, de Taj Mahal en Varanasi te bezoeken. Varanasi, de heiligste stad voor de Hindoes, is echt een aanrader. Het is prachtig om zo’n speciaal en mysterieus stukje van India te mogen meemaken.

En toen aan het werk?

Na de eerste week konden we geen nachttrein meer zien en kwamen aan bij de eindbestemming van onze reis: Udaipur, gelegen in de noord-westelijke staat Rajasthan. Een erg mooie stad met geweldige paleizen en uitgestrekte meren, maar er moest natuurlijk ook een onderzoek worden uitgevoerd.

Is je onderzoek geslaagd?

Als antropoloog met een speciale interesse voor gendervraagstukken, vond ik het een geweldige ervaring om in India onderzoek te mogen doen naar de politieke participatie van vrouwen. Het bleek een erg interessant onderwerp te zijn en ik ben nog steeds blij dat ik deze stap heb genomen om tijdens mijn studie in India werkervaring op te doen.

Hoe heb je je reis gefinancierd?

In totaal heeft deze reis van 5 weken mij tussen de € 600 en € 850 gekost. Mede dankzij een beurs van het SNUF kon ik het goed betalen. En de reis was het absoluut waard, ik kan het echt iedereen aanraden!

Iris

Laatste wijziging: 01-08-2019 15:12