Stage in India

Bij je zoektocht naar een stageplaats in India heb je een internationaal curriculum vitae nodig. Als je eenmaal een stageplaats gevonden hebt, is het verstandig om alle afspraken vast te leggen in een stageovereenkomst.

Stageplaats vinden

Hoe vind je een stageplaats in India? Maak om te beginnen gebruik van de contacten van je eigen hogeschool of universiteit. Denk ook aan grote internationale organisaties. Die hebben vaak een speciaal bureau voor stages bij hun buitenlandse vestigingen. Je kunt ook een stagebemiddelingsbureau inschakelen. Let er bij je keuze voor een bemiddelingsbureau goed op wat wel en niet bij de prijs is inbegrepen. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan. En er zijn nog meer manieren waarop je een stageplaats kunt vinden.

Stageovereenkomst

Een stageovereenkomst schept niet alleen duidelijkheid voor jezelf, maar ook voor je onderwijsinstelling en je stageverlener. Het is bovendien iets waarop je kunt terugvallen als je stage niet helemaal verloopt zoals je verwacht had. Je hoeft het wiel niet zelf uit te vinden. WilWeg helpt je op weg bij het opstellen van een goede stageovereenkomst.

Internationaal curriculum vitae (cv)

Als je in het buitenland een stageplaats wilt vinden, dan moet je duidelijk kunnen maken wat je tot nu toe gedaan en geleerd hebt. Je moet een curriculum vitae opstellen dat ook voor een buitenlandse werkgever begrijpelijk is. Het model-cv van Europass is hiervoor een goed uitgangspunt.

Het Indiase cv vertoont veel overeenkomsten met het Britse cv. De persoonlijke gegevens zijn vrij gedetailleerd. Je geboorteplaats en religie hoef je niet te noemen, je burgerlijke staat en aantal kinderen weer wel. Houd de begeleidende brief beknopt. De stijl van je brief is beleefd en formeel.

Laatste wijziging: 28-06-2018 14:59