Stage in India

Bij je zoektocht naar een stageplaats in India heb je een internationaal curriculum vitae nodig. Als je eenmaal een stageplaats gevonden hebt, is het verstandig om alle afspraken vast te leggen in een stageovereenkomst.

India is een interessante bestemming voor Nederlandse studenten die een stage in het buitenland willen doen. Met name in sectoren zoals sociale ontwikkeling, informatietechnologie, artificial intelligence, cyber security, start-ups en waste management zijn er mogelijkheden voor Nederlandse stagiairs voor zowel betaalde als onbetaalde stages.

Stageplaats vinden

Hoe vind je een stageplaats in India? Maak gebruik van de contacten van je eigen hogeschool of universiteit. Denk ook aan grote internationale organisaties. Die hebben vaak een speciaal bureau voor stages bij hun buitenlandse vestigingen.

Je kunt ook een stagebemiddelingsbureau inschakelen. Let er bij je keuze voor een bemiddelingsbureau goed op wat wel en niet bij de prijs is inbegrepen. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan. En er zijn nog meer manieren waarop je een stageplaats kunt vinden.

Neso India

Een van de taken van Neso India is Nederlandse studenten informeren over stagemogelijkheden in India. De medewerkers hebben veel kennis van de lokale bedrijfscultuur en kunnen je helpen bij het vinden van een stageplaats. Ze kunnen je meer vertellen over InStep, het stageprogramma van Infosys (een van India's grootste IT-bedrijven) en over stages bij een aantal Nederlandse bedrijven in India.

Stageovereenkomst

Een stageovereenkomst schept niet alleen duidelijkheid voor jezelf, maar ook voor je onderwijsinstelling en je stageverlener. Het is bovendien iets waarop je kunt terugvallen als je stage niet helemaal verloopt zoals je verwacht had. Je hoeft het wiel niet zelf uit te vinden. WilWeg helpt je op weg bij het opstellen van een goede stageovereenkomst.

Internationaal curriculum vitae (cv)

Als je in het buitenland een stageplaats wilt vinden, dan moet je duidelijk kunnen maken wat je tot nu toe gedaan en geleerd hebt. Je moet een curriculum vitae opstellen dat ook voor een buitenlandse werkgever begrijpelijk is. Het model-cv van Europass is hiervoor een goed uitgangspunt.

Het Indiase cv vertoont veel overeenkomsten met het Britse cv. De persoonlijke gegevens zijn vrij gedetailleerd. Je geboorteplaats en religie hoef je niet te noemen, je burgerlijke staat en aantal kinderen weer wel. Houd de begeleidende brief beknopt. De stijl van je brief is beleefd en formeel.

Laatste wijziging: 19-05-2020 10:27