Argentinië

Argentinië is na Brazilië het grootste land van Zuid-Amerika. Steeds meer internationale studenten gaan er naartoe. Waarom? De kwaliteit van het onderwijs is hoog, maar het land biedt meer: het bruisend nachtleven in Buenos Aires, de spectaculaire Iguazú-watervallen, stranden, nationale parken, wintersportmogelijkheden, lekkere wijnen en steaks. Studeren in Argentinië geeft je onvergetelijke herinneringen.

Republiek

Argentinië is een presidentiële republiek met Mauricio Macri als president. Het land heeft 44 miljoen inwoners en is opgedeeld in 23 provincies en de autonome hoofdstad Buenos Aires. Argentinië is een mengelmoes van verschillende culturen. De buurlanden zijn Chili, Bolivia, Paraguay, Brazilië en Uruguay. Argentinië is 67 keer zo groot als Nederland.

Hoofdstad

In de stad Buenos Aires wonen zo’n 3 miljoen inwoners, de Porteños. De stad dankt zijn bijnaam ‘het Parijs van Zuid-Amerika’ aan haar mooie architectuur, historische gebouwen, stadsparken en brede lanen. Er is veel te beleven op cultureel gebied en de stad heeft een bruisend nachtleven. Maak kennis met de tango in de vele bars en op straat. Houd je van vlees, probeer dan Argentijns rundvlees van de grill (Asado). De belangrijkste studentensteden zijn Buenos Aires, La Plata, Córdoba en Mendoza.

Financieel centrum

Buenos Aires is naast het culturele ook het financiële centrum van Argentinië. De belangrijkste Argentijnse industriële sectoren richten zich vooral op verwerking van levensmiddelen, auto’s, biobrandstof en chemische producten. Ook is er veel export van landbouw- en veeteeltproducten, zoals soja, maïs, wijn, fruit en vlees.

Argentijnse vlag

De kleuren in de vlag staan voor de heldere lucht en de witte sneeuw van de Andes. De zon is een weergave van de Inca-zonnegod Inti.

Meer weten?

Onderwijssysteem Argentinië (150 kB)

Lees meer over Argentinië, Argentijnse gewoontes en gebruiken en wat fun facts in de Commisceo Global Culture Guide

Ook interessant

Na je eindexamen een tussenjaar in het buitenland.

Laatste wijziging: 18-09-2020 15:21