Stage in Argentinië

Via je eigen onderwijsinstelling of bij internationale bedrijven kan je proberen een stageplaats te vinden in Argentinië. De meeste Nederlandse bedrijven zijn actief in de drie belangrijkste economische regio’s van het land: Pampeana, Rosario, Nuevo Cuyo.

Stageplaats vinden

Hoe vind je een stageplaats in Argentinië? Maak om te beginnen gebruik van de contacten van je eigen hogeschool of universiteit. Denk ook aan grote internationale organisaties. Die hebben vaak een speciaal bureau voor stages bij hun buitenlandse vestigingen. Je kunt ook een stagebemiddelingsbureau inschakelen.

Let er bij je keuze voor een bemiddelingsbureau goed op wat wel en niet bij de prijs is inbegrepen. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan. En er zijn nog meer manieren waarop je een stageplaats kunt vinden.

Stageovereenkomst

Een stageovereenkomst is geen overbodige luxe. Het schept niet alleen duidelijkheid voor jezelf, maar ook voor je onderwijsinstelling en je stageverlener. Het is bovendien iets waarop je kunt terugvallen als je stage niet helemaal verloopt zoals je verwacht had. Je hoeft het wiel niet zelf uit te vinden. WilWeg helpt je op weg bij het opstellen van een goede stageovereenkomst.

Europass: internationaal cv

Zorg dat je cv begrijpelijk is voor werkgevers in Argentinië. Hiervoor kun je het Europass CV gebruiken. Dit kun je met een online tool opstellen. Het model is gemaakt voor gebruik in de Europese Unie, maar ook daarbuiten kun je het Europass CV gebruiken als voorbeeld.

Laatste wijziging: 25-07-2019 15:18