Studie in Argentinië

Er gaan de laatste jaren steeds meer studenten uit Europa, Amerika en Azië in Argentinië studeren. Argentinië kent een lange traditie in kwalitatief goed onderwijs. Zo is de universiteit van Córdoba al opgericht in 1613.

Studiemogelijkheden in Argentinië

Het hoger onderwijs in Argentinië wordt aangeboden aan meer dan 80 staatsuniversiteiten en particuliere onderwijsinstellingen. De Universidad de Buenos Aires is de grootste universiteit van het land. Er zijn meer dan 1,5 miljoen studenten in Argentinië, waarvan 90.000 (bron: Complete University Guide) uit het buitenland komen.

Hogeronderwijssysteem

In Argentinië is geen strikt onderscheid tussen wetenschappelijk onderwijs en hoger beroepsonderwijs, zoals in Nederland. Sommige opleidingen hebben zowel de kenmerken van het hoger beroepsgericht onderwijs als van het universitair onderwijs.

Universiteiten bieden wetenschappelijke en technologische onderzoeksprogramma’s aan: van initiële opleidingen (grado), post-initiële opleidingen (posgrado), specialistische vervolgopleidingen (especializaciones) tot en met PhD-opleidingen (doctorados). Bij Universidades kan je ook hoger beroepsgerichte opleidingen volgen. Het academisch jaar loopt doorgaans van eind februari tot december.

Bekijk een overzicht van universiteiten in Argentinië (Spaanstalig) 

Op Estudiar en Argentina kun je zoeken naar studieprogramma’s.

Uitgebreide informatie over het Argentijnse onderwijssysteem vind je in de pdf 'Onderwijssysteem Argentinië'.

Onderwijssysteem Argentinië (150 kB) 

Meer weten?

Bekijk een overzicht van alle erkende hogeronderwijsinstellingen (Spaanstalig) op de website van het ministerie van Onderwijs.

Laatste wijziging: 10-08-2018 10:34