Stage op Aruba

Hoe vind je een stageplaats op Aruba? Begin je zoektocht bij je eigen onderwijsinstelling, maar denk ook eens aan grote bedrijven. Die hebben misschien een vestiging op Aruba.

Via de eigen instelling

Om te beginnen kun je gebruiken maken van de contacten van je eigen hogeschool of universiteit. Vraag hiernaar bij het international office van je opleiding. Denk ook aan grote internationale ondernemingen. Die hebben vaak een speciaal bureau hebben voor stages bij hun buitenlandse vestigingen.

Via een stagebemiddelingsbureau

Wil je niet alles zelf doen, dan kun je een commercieel stagebemiddelingsbureau inschakelen. Er zijn verschillende bemiddelingsbureaus, die elk op hun eigen manier werken en een eigen bemiddelingspakket aanbieden. Nuffic heeft een lijst samengesteld met stagebemiddelingsbureaus. Let er bij je keuze voor een bemiddelingsbureau goed op wat wel en niet bij de prijs is inbegrepen. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.

Erkenning studiepunten

Hoeveel studiepunten je krijgt voor je stage is afhankelijk van je opleiding en de duur van je stage. Overleg van tevoren met je eigen studiecoördinator en maak duidelijke afspraken over je stage en het aantal studiepunten dat je daarvoor krijgt.

Internationaal curriculum vitae (cv)

Als je in het buitenland een stageplaats wilt vinden, dan moet je duidelijk kunnen maken wat je tot nu toe gedaan en geleerd hebt. Je moet een curriculum vitae opstellen dat ook voor een buitenlandse werkgever begrijpelijk is. Kijk eens naar het standaardmodel voor een cv van Europass. Het is eigenlijk bedoeld voor sollicitaties binnen Europa, maar ook daarbuiten is het bruikbaar.

Meer weten?

Zoek een stageplaats op Aruba

Laatste wijziging: 28-06-2018 15:15