Aruba - Oranjestad - Eva

Eva liep stage bij een tandartsenpraktijk: "Het is heel vreemd dat patiënten helemaal niet geïrriteerd raken als je uitloopt."

  • Opleiding: Mondzorgkunde
  • Instelling: Hanzehogeschool
  • Buitenlandervaring: Stage in een tandartsenpraktijk
  • Locatie: Oranjestad

Eva

Hoe lang ben je in het buitenland geweest?

Ik heb mijn afstudeerstage gelopen op Aruba. Dit duurde vier maanden. Samen met een medestudent vertrok ik in februari 2014 en begin juni kwamen we terug.

Is het leven op Aruba anders dan in Nederland?

Ja, heel anders. Zo is het ondenkbaar om veel uren van de dag binnen te zitten. In de avonden, na het werk, ga je buiten zitten, eten op het strand, op pad en natuurlijk aan je opdrachten werken. We moesten de eerste weken wennen aan de hitte.

Is werken op Aruba anders dan werken in Nederland?

Het is heel vreemd dat patiënten helemaal niet geïrriteerd raken als je uitloopt. Onze agenda’s werden zeer vol gepland, hard doorwerken dus. Het scheelt dat er op een dag meerdere patiënten niet komen opdagen. Hierdoor zit je wel eens een lange tijd niets te doen.

Is er veel te doen op Aruba?

Het eiland is klein en beperkt. Toch kom je er uiteindelijk wel achter op welke plekken de mooie en leuke dingen zijn te vinden. Gun jezelf even wat tijd om alles te ontdekken.

Heb je nog tips voor mensen die naar Aruba willen gaan?

Het huren of kopen van een auto is een vereiste! Je kan absoluut niet lopend je maanden doorkomen. Er zijn veel straathonden en sommige honden zijn vals. Wij hebben ons weleens onveilig gevoeld wanneer we ’s avonds lopend over straat gingen. Er zijn meerdere verhuurbedrijven, maar met regeltjes nemen ze het niet zo nauw. Wij hebben in totaal zeven huurauto’s gehad, die allemaal stukgingen. Verzeker jezelf goed, er gebeuren veel ongelukken en kijk of de auto gekeurd is. Het is aan te raden om een goede band op te bouwen met je collega’s en begeleiding. Deze mensen wonen waarschijnlijk al jaren op Aruba en ik heb veel gehad aan het goede contact wat ik had met ze!

Is Aruba een aanrader voor andere studenten en scholieren die naar het buitenland willen gaan?

Ja, al zou ik er niet langer dan vier maanden blijven. Uiteindelijk blijft het toch een eiland, wat je vrij snel hebt bekeken. De sfeer, de mensen, de zon, het strand en de fijne werksfeer zorgen er voor dat je een geweldige tijd zal krijgen.

Eva

Laatste wijziging: 18-06-2014 15:26