Aruba - Palm Beach - Claudia

Claudia deed een stage hotelmanagement: "Op Aruba heb ik met fantastische mensen in een paradijsje gewoond en gewerkt. Iets waar ik met heel veel plezier op terugkijk."

  • Opleiding: hotelmanagement
  • Instelling: Zuyd Hogeschool
  • Buitenlandervaring: stage
  • Locatie: Aruba
Claudia in Aruba

Waarom ben je naar het buitenland gegaan?

Voordat ik aan mijn opleiding begon, heb ik in Oostenrijk de opleiding tot skilerares te gevolgd. Zo kon ik een tijdje in de sneeuw werken. Voor mijn 1e stage besloot ik om als hostess bij het Ritz-Carlton op Aruba stage te gaan lopen.

Moest je wennen op Aruba?

Op Aruba moest ik in een ander land een leventje moest opbouwen. Gelukkig niet alleen doordat er veel andere stagiairs op het eiland aanwezig waren. En gelukkig kon je in de supermarkt gewoon pindakaas en hagelslag halen en sprak het merendeel gewoon Nederlands.

Heb je een leuke tijd gehad?

Dat een half jaar op Aruba wonen zeker geen straf is hoef ik niemand uit te leggen. Chillen op het strand, op tour met je autootje, beach party’s, surfen en nog veeel meer. Op Aruba heb ik het voorrecht gehad om een half jaar met fantastische mensen in een paradijsje te mogen wonen en werken. Iets waar ik met heel veel plezier op terugkijk.

Heb je in het buitenland een tegenslag of calamiteit meegemaakt? Hoe ging je hier dan mee om?

Op Aruba had ik een eigen huurauto. Daarmee heb ik verschillende tegenslagen gehad, van het loshangen van de accu tot een aanrijding met een hond. Stuk voor stuk momenten dat ik even niet meer wist hoe ik het deze keer weer geregeld zou krijgen. Door rustig te blijven en de juiste procedures te volgen heb ik het iedere keer weer weten te managen om hiermee om te gaan.

Wat hebben jouw buitenlandervaringen je opgeleverd?

Een ding is zeker: deze buitenlandervaringen hebben mij gevormd tot de persoon die ik nu ben en ik gun het iedereen om het zelf te mogen ervaren. Het zijn de mooiste en leukste periodes uit mijn leven geweest en het smaakt alleen maar naar meer.

Waarom zouden andere studenten ook naar het buitenland moeten gaan?

Dit moet iedereen een keer ervaren hebben. Simpelweg om de beste tijd van je leven te ervaren en om terug te komen met nieuwe inzichten en ervaringen. Het is een leerzame tijd waarin je veel over jezelf te weten komt en waarin je kan groeien als persoon.

Daarnaast krijg je de mogelijkheid om vriendschappen voor het leven te sluiten en om in aanraking te komen met mensen van verschillende culturen. Stuk voor stuk waardevolle ervaringen die je kunnen verder helpen in je verdere leven.

Ik zeg altijd maar zo: Je kunt beter spijt hebben van iets dat je wel gedaan hebt, dan van iets wat je niet gedaan hebt! (Zeker geen spijt van gekregen trouwens.)

Heb je tips voor scholieren of studenten die nog naar het buitenland gaan?

  • Wees niet bang om te falen.
  • Bereid je goed voor. 
  • Schiet niet in de stress wanneer iets even niet gaat zoals je had verwacht.
  • Geniet van het hele proces (van de voorpret van het selecteren van een bestemming tot de napret van geweldige ervaringen).
  • Lees je in over de cultuur van de bestemming waar je naartoe gaat (hoe begroeten ze elkaar, hoeveel nooit dien je te geven etc).
  • Wees dankbaar voor de kansen die er zijn.

Claudia

Laatste wijziging: 02-11-2018 10:20