Brazilië

Brazilië is een van de snelst groeiende economieën ter wereld. Naast een rijke cultuur en natuurwonderen biedt Brazilië veel opleidingsmogelijkheden. Ga voor studie of stage naar dit tropische en vrolijke land met veel verschillende uitwisselingskansen.

Feiten en cijfers

Brazilië is het grootste land in Latijns-Amerika. Het beslaat vrijwel de helft van het continent. Met ruim 200 miljoen inwoners is het ook een van de grootste democratieën ter wereld. De hoofdstad is Brasilia, de officiële taal is het Portugees.

Brazilië ontwikkelt zich snel op de internationale markt. Het is inmiddels de zevende grootste economie ter wereld. Het is een land van grote culturele, natuurlijke en sociale diversiteit. Brazilië organiseerde in 2014 het WK voetbal en in 2016 vonden de Olympische Spelen er plaats. Deze sportevenementen hebben gezorgd voor vele investeringen en hebben het land positief op de kaart gezet.

Onderwijs

In 1996 is een binair onderwijssysteem ingevoerd, met algemeen onderwijs en beroepsonderwijs. De kwaliteit van het Braziliaanse hoger onderwijs is goed en de faciliteiten op universiteiten zijn uitstekend. Verschillende onderwijsinstellingen bieden Engelstalige programma’s en modules aan. Nederland heeft een Netherlands Education Support Office (Nuffic Neso) in Brazilië, dat Nederlandse studenten informeert over studie- en stagemogelijkheden in Brazilië en vice versa.

Meer weten?

Beschrijving onderwijssysteem Brazilië (127 kB)

Commisceo Global Culture Guide

Laatste wijziging: 13-12-2019 15:34