Stage in Brazilië

Een stageplaats in Brazilië vind je bijvoorbeeld via je eigen onderwijsinstelling of via een commercieel stagebureau. Stem je plannen altijd af met je stagebegeleider, zodat je stage ook studiepunten oplevert.

Via de eigen instelling

Hoe vind je een geschikte stageplaats? Maak gebruik van de contacten van je eigen hogeschool of universiteit. Denk ook aan internationale ondernemingen, die vaak een speciaal bureau hebben voor stages bij hun buitenlandse vestigingen. Een aantal universiteiten biedt een eigen stageprogramma aan. In de pdf 'Onderwijssysteem Brazilië' vind je een lijst van alle hogeronderwijsinstellingen in Brazilië.

Onderwijssysteem Brazilië (1.1 MB)

Via een stagebemiddelingsbureau

Wil je niet alles zelf doen, dan kun je een commercieel stagebemiddelingsbureau inschakelen. Er zijn verschillende bemiddelingsbureaus, die elk op hun eigen manier werken en een eigen bemiddelingspakket aanbieden. Nuffic heeft een lijst samengesteld met stagebemiddelingsbureaus.

Erkenning studiepunten

Leg je buitenlandse stageplannen altijd voor aan je stagebegeleider of de coördinator internationalisering van je eigen instelling en maak goede afspraken over de erkenning van je buitenlandse stage. Kijk voor meer informatie bij het onderdeel Diplomawaardering.

Europass: internationaal cv

Zorg dat je cv begrijpelijk is voor werkgevers in Brazilië. Hiervoor kun je het Europass CV gebruiken. Dit kun je met een online tool opstellen. Dit cv is bedoeld voor landen binnen de Europese Unie, maar je kunt het als voorbeeld gebruiken.

Het Brazilliaanse cv of resumé lijkt veel op het Amerikaanse. Solliciteer je bij een Braziliaans bedrijf, stel dan je cv ook in het Portugees op. In de carrièregids van Expertise in Labour Mobility lees je meer tips over solliciteren in Brazilië.

Laatste wijziging: 25-07-2019 15:16