Brazilië - São Paulo - Aaron

Aaron deed International Business: "Het leven in Brazilië was in het begin echt een feest. Op een gegeven moment was ik dat een beetje zat. Toen ging ik meer rondreizen in Brazilië en plekken in São Paulo bezoeken."

  • Opleiding: International Business
  • Instelling: Hogeschool Zuyd
  • Buitenlandervaring: Half jaar uitwisseling
  • Locatie: São Paulo
Aaron in Sao Paulo

Hoe heb je je uitwisseling gevonden?

Ik heb 2 buitenlandse ervaringen meegemaakt, een half jaar uitwisseling in Brazilië en een half jaar stage in Engeland. Via school kwam ik aan deze mogelijkheden en het sprak mij meteen aan. In Brazilië studeerde ik op Metodista in São Paulo.

Hoe heb je het gefinancierd? 

Ik heb vooral gebruikt gemaakt van het geld dat ik had gespaard en studiefinanciering. Op een gegeven moment werd het wel krap waardoor ik een extra lening heb gepakt.

Hoeveel geld was je ongeveer kwijt aan levensonderhoud?

Hoeveel ik ongeveer kwijt was maandelijks kan ik me niet zo goed herinneren. Vooral de extra activiteiten zoals reizen kan veel kosten.

Moest je zelf nog veel regelen?

Ik heb veel dingen zelf moeten regelen. Mijn visum voor Brazilië was veel werk en kost ook wel wat om het geregeld te krijgen. Verder had ik ook zelf mijn kamer geregeld. De universiteit had wel geholpen met mijn verblijfsvergunning. Voor ik aankwam waren ze ook veel in contact met mij om ervoor te zorgen dat alles bij aankomst goed ging. Het was allemaal niet lastig, kan alleen som verwarrend zijn door de verschillen met Nederland.

Hoe lang van tevoren begon je met de voorbereidingen?

Mijn voorbereidingen liepen prima, voor Brazilië begon ik ruim op tijd (ongeveer 5 maanden) aangezien het een verre bestemming was, en vooral de visum nam veel tijd in.

Hoe en waar vond je huisvesting?

Mijn kamer voor Brazilië vond ik via de website van de universiteit. In Brazilië zat ik in een redelijk veilige omgeving, in een studentenhuis, ondanks alle verhalen die rond gaan. Ik kon te voet bijna overal komen, en vooral had geluk gehad dat mij niks overkwam. Alles was zeer goed bereikbaar.

Wat deed je nog meer in Brazilië, behalve studeren?

Het leven in Brazilië was in het begin echt een feest. Vooral genieten van het Braziliaanse feestleven, veel uitgaan, nieuwe mensen ontmoeten. Op een gegeven moment was ik het een beetje zat. Toen ging ik meer rondreizen in Brazilië en plekken in São Paulo bezoeken.

Kon je veel vrienden maken?

Ik heb veel vrienden overgehouden aan deze tijd, omdat ik niet bang was om in contact te komen met vreemdelingen. En ik heb nog altijd contact met ze. Toch raad ik je aan om wel goed op te letten en niet zomaar iedereen te vertrouwen, vooral in Zuid-Amerika.

Wat heeft jouw tijd in het buitenland je opgeleverd?

Ik heb nooit spijt gehad van de keuze om een tijd in het buitenland te wonen. Het heeft me veranderd als persoon. En het bracht me veel nieuwe mogelijkheden en relaties doordat ik anders naar dingen ging kijken en beter ging begrijpen op welke fronten ik moest veranderen.

Aaron

Aaron is ambassadeur voor WilWeg. Wil je meer weten over zijn buitenlandtijd of hoe hij dingen heeft aangepakt? Neem dan contact met hem op.

Laatste wijziging: 12-12-2019 14:15