Financiering

Het openbare hoger onderwijs in Brazilië is gratis. De particuliere instituten vragen wel collegegeld. In veel gevallen kan je studiefinanciering ontvangen. Er zijn verschillende fondsen en studiebeurzen.

Collegegeld

Het openbare hoger onderwijs in Brazilië is gratis. Je betaalt wel collegegeld voor particuliere onderwijsinstellingen. Neem contact op met de instelling van je keuze voor meer informatie. Als je via een uitwisselingsprogramma in Brazilië gaat studeren betaal je in Nederland collegegeld. 

Studiefinanciering

In veel gevallen kun je studiefinanciering ontvangen tijdens je studie in het buitenland. Als voorwaarde moet je als voltijdstudent ingeschreven blijven staan aan een Nederlandse universiteit of hogeschool en moet je studie deel uitmaken van je Nederlandse opleiding.

Wil je je volledige studie in het buitenland volgen? Dan moet je bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) aanvragen of je je studiefinanciering mag meenemen. Ga naar de website van DUO voor voorwaarden, aanvullende informatie en manier van aanvragen.

Studiebeurzen voor Brazilië

Natuurlijk kost studeren in het buitenland meer dan in Nederland, maar er zijn mogelijkheden om je studieavontuur te financieren. De Europese Unie, bedrijven en stichtingen stellen verschillende beurzen beschikbaar. De Beursopener van Nuffic is een snelle en gemakkelijke zoekmachine voor bestaande beurzen en fondsen. Via GoAbroad kun je internationale beurzen vinden. Je kunt zoeken op land, soort beurs, niveau en studierichting.

Begroting

Als je een beurs aanvraagt moet je altijd een begroting opstellen. Hoe je dat kan doen en waar je allemaal rekening mee moet houden, vind je in de voorbeelden en richtlijnen op deze website.

Laatste wijziging: 04-04-2019 11:49