Stage in Caribisch Nederland

Hoe vind je een geschikte stageplaats in Caribisch Nederland? Maak gebruik van de contacten van je eigen hogeschool of universiteit. Denk ook aan internationale ondernemingen.

Via de eigen instelling

Een stageplaats in Caribisch Nederland vind je bijvoorbeeld via het international office of de stagecoördinator van je opleiding. Je kunt ook informeren bij internationale ondernemingen. Die hebben vaak een speciaal bureau voor stages bij hun buitenlandse vestigingen. Deze contacten kunnen ook van pas komen bij het regelen van begeleiding en verzekeringen.

Via een stagebemiddelingsbureau

Wil je niet alles zelf doen, dan kun je een commercieel stagebemiddelingsbureau inschakelen. Er zijn verschillende bemiddelingsbureaus, die elk op hun eigen manier werken en een eigen bemiddelingspakket aanbieden. Nuffic heeft een lijst samengesteld met bemiddelingsbureaus.

Erkenning stagepunten

Leg je buitenlandse stageplannen altijd voor aan je stagebegeleider of de coördinator internationalisering van je eigen onderwijsinstelling en maak goede afspraken over de erkenning van je buitenlandse stage. Kijk voor meer informatie bij het onderdeel diplomawaardering.

Internationaal curriculum vitae (cv)

Als je in het buitenland een stageplaats wilt vinden, dan moet je duidelijk kunnen maken wat je tot nu toe gedaan en geleerd hebt. Je moet een curriculum vitae opstellen dat ook voor een buitenlandse werkgever begrijpelijk is. Om je daarbij te helpen, heeft Europass een standaardmodel voor een cv opgesteld in verschillende talen. Het model is gemaakt voor gebruik in de Europese Unie, maar ook daarbuiten kun je het Europass cv gebruiken als voorbeeld. Pas het dan aan jouw situatie aan.

Laatste wijziging: 28-06-2018 15:02