Wonen in Caribisch Nederland

Wonen en leven in Caribisch Nederland is iets duurder dan in Nederland. Zoek je woonruimte, dan kan het bedrijf waar je aan de slag gaat wellicht helpen.

Huisvesting

Huisvesting op een van de BES-eilanden vind je vooral via-via of met behulp van social media. Zoek je woonruimte op Bonaire? Dan kun je kijken op www.casacama.com. Woonruimte op Saba vind je onder andere via Saba Hotels.

Kosten

De kosten voor levensonderhoud op Bonaire, Saba en Sint Eustatius zijn iets hoger dan in Nederland. Woonruimte kost gemiddeld € 300 tot € 500 euro. Energie en water zijn duur. De kosten van levensonderhoud zijn ongeveer € 700 per maand. De Amerikaanse dollar is er sinds 1 januari 2011 het wettig betaalmiddel.

Vervoer op Bonaire

De bus is de enige vorm van openbaar vervoer op Bonaire. Je moet een bus bellen als je er een nodig hebt. Je kunt het eiland ook verkennen met een tuktuk, ook wel de Bon Tuk genoemd. De auto is de makkelijkste manier om je te verplaatsen op Bonaire. Je Nederlandse rijbewijs is gewoon geldig op Bonaire, ook als je een auto huurt. 

Vervoer op Saba en Sint Eustatius

Er is geen openbaar vervoer op Saba en Sint Eustatius. Je Nederlandse rijbewijs is gewoon geldig op deze eilanden, ook als je een auto huurt. 

Laatste wijziging: 28-03-2019 15:02