Studie in Caribisch Nederland

Bonaire, Saba en Sint-Eustatius bieden momenteel geen hoger (beroeps)onderwijs. Voor erkend wetenschappelijk onderwijs en MBA’s kun je terecht op Curaçao of Sint-Maarten.

Studiemogelijkheden in Caribisch Nederland

Op Bonaire, Saba en Sint-Eustatius (de BES-eilanden) kun je momenteel geen hoger (breoeps)onderwijs volgen. Als er voldoende belangstelling is, start de Algemene Faculteit van de University van Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) een nieuw cohort van de lerarenopleiding Funderend Onderwijs (LOFO) op Bonaire. 

Voor wetenschappelijk onderwijs of bijvoorbeeld MBA’s kun je terecht op Curaçao en bij de University of St. Martin op Sint-Maarten. Op het eilandenrijk zijn er ook vestigingen van Amerikaanse en andere off-shore universiteiten. Dat zijn de Sint Maarten School of Medicine (AUIS), de Saba University School of Medicine (SUSM) en de Saint James School of Medicine op Bonaire. Deze onderwijsinstellingen zijn niet erkend door de Nederlandse overheid.

Kenmerken

Het onderwijs in Caribisch Nederland is sinds 10 oktober 2010 in feite Nederlands onderwijs. Scholen ontvangen geld van het Nederlandse ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De komende jaren wordt de kwaliteit van het lager- en middelbaar onderwijs verder verbeterd.

Niveau onderwijs

De bachelor- en masterdiploma’s in het hoger beroepsonderwijs in Caribisch Nederland komen overeen met die in Nederland.

Meer weten?

Onderwijssysteem in Caribisch Nederland (196 kB) 

Laatste wijziging: 10-08-2018 11:12