Stage in Denemarken

Een stage in Denemarken kun je zelf regelen, via je opleiding of via een stagebemiddelingsbureau.

Via je eigen opleiding

Gebruik de contacten van je eigen opleiding. Neem contact op met het bureau buitenland of je stagecoördinator.

Via een bemiddelingsbureau

Je kunt ook een commercieel stagebemiddelingsbureau inschakelen. Sommige internationale ondernemingen bieden zelf stages bij buitenlandse vestigingen aan.

Stagepunten hoger onderwijs

Een stage in Denemarken hoeft niet te leiden tot studievertraging. Je kunt je Deense stagepunten meenemen naar Nederland dankzij het European Credit Transfer System (ECTS). Bespreek je stageplannen met je stagebegeleider of -coördinator en maak duidelijke afspraken over je stagepunten.

Een mbo-stage in Denemarken

Denemarken is een interessante stagebestemming als je een groene mbo-opleiding doet op het gebied van de landbouw, veeteelt of visindustrie. Denemarken is ook interessant als je een opleiding doet in Energie: het land is wereldleider op het gebied van windenergie.

Doe je een opleiding Travel & Hospitality dan zijn er ook volop mogelijkheden. Denemarken heeft bovendien een grote meubelindustrie en wereldwijd een grote reputatie op het gebied van design.

Een mbo-stage moet altijd plaatsvinden in een erkend leerbedrijf. Kijk voor mbo-stages in Denemarken op www.stagemarkt.nl.

Een stage in Denemarken voelt vertrouwd, want Nederlanders en Denen spreken 'dezelfde taal': de meeste Denen zijn tolerant, direct, open en informeel.

Europass: internationaal cv

Zorg dat je cv begrijpelijk is voor Deense werkgevers. Hiervoor kun je het Europass CV gebruiken. Dit kun je met een online tool opstellen in alle talen van de Europese Unie.

Laatste wijziging: 25-07-2019 15:54