Stage in Finland

Een stage in Finland regel je zelf, via je opleiding of via een stagebemiddelingsbureau.

Via je eigen opleiding

Gebruik de contacten van je eigen opleiding. Neem contact op met het bureau buitenland of je stagecoördinator.

Via een bemiddelingsbureau

Je kunt ook een commercieel stagebemiddelingsbureau inschakelen. Sommige internationale ondernemingen bieden zelf stages aan bij buitenlandse vestigingen.

Stagepunten hoger onderwijs

Een stage in Finland hoeft niet te leiden tot studievertraging. Je kunt je Finse stagepunten meenemen naar Nederland dankzij het European Credit Transfer System (ECTS).

Bespreek je stageplannen met je stagebegeleider of -coördinator en maak duidelijke afspraken over je stagepunten.

Een mbo-stage in Finland

Finland is een interessante stagebestemming als je een groene mbo-opleiding doet. Er liggen ook kansen in de dienstensector, de detailhandel en de financiële sector.

Een mbo-stage moet altijd plaatsvinden bij een erkend leerbedrijf. Kijk voor mbo-stages in Finland op www.stagemarkt.nl.

Stage-ervaringen

Micha studeert Bos- en natuurbeheer op de Groene Welle in Zwolle: “De bossen daar zijn erg groot. Als we in Nederland in de bossen werken lijkt het wel tuinieren. In Finland werkten we met tien machines tegelijkertijd. In Nederland is dat onmogelijk. Ik raad een buitenlandse stage aan omdat je jezelf hiermee kunt ontwikkelen. Je leert werken met mensen met andere culturen, met hen te communiceren en je doet ervaring op met andere manieren van werken.”

Europass: internationaal cv

Zorg dat je cv begrijpelijk is voor werkgevers in Finland. Hiervoor kun je het Europass CV gebruiken. Dit kun je met een online tool opstellen in alle talen van de Europese Unie.

Laatste wijziging: 25-07-2019 15:32