Finland - Turku - Demi

Demi deed een minor International Business in het kader van haar opleiding Commerciële Economie. "Finland is een relatief duur land, maar je krijgt de hoogste klasse Erasmus en met voldoende eigen geld red je het wel."

  • Opleiding: Commerciële Economie 
  • Instelling: Hogeschool Utrecht
  • Buitenlandervaring: uitwisseling
  • Locatie: Turku, Finland

Demi in Finland

Ik heb voor mijn opleiding Commerciële Economie 5 maanden een minor International Business gevolgd in Turku, Finland. Finland is een relatief duur land, maar je krijgt de hoogste klasse Erasmus en met voldoende eigen geld red je het wel. 

De Turku University of Applied Sciences was een partneruniversiteit van de Hogeschool Utrecht, alleen het aanmeldingsproces moest je zelf regelen, en alles met Erasmus en Duo. Het koste veel tijd en je moet veel dingen opvragen, maar moeilijk is het niet.

Ongeveer een half jaar van tevoren kreeg ik te horen dat ik was aangenomen bij mijn eerste keus. Vanaf toen ging het eigenlijk allemaal heel snel en voor ik het wist was het augustus en stond ik op Schiphol. In Turku woonde ik in de Student Village, dat is denk ik het meest leuke hoe je kunt wonen. Zoals de naam al zegt is het een soort studentendorpje met alleen maar internationale studenten. De keuken deel je met je 12 vloergenoten en verder heb je alles zelf.

Mijn leven daar was elke dag letterlijk en figuurlijk een feest. Vanaf het moment dat ik aankwam in Finland wist ik dat het goed zat en voelde ik me al thuis. Finland is echt een plaatje, en vanaf oktober is het daar al echt winter. De Finnen hebben een hele relaxte/positieve manier van leven, en dat is erg lekker als je de drukte van Nederland gewend bent.

Je maakt ontzettend snel contact met de mensen die ook in de student village wonen, en natuurlijk op school en feestjes. Elke avond was er wel een kitchenparty en zo was je eigenlijk al heel snel onderdeel van een grote Erasmus familie, met mensen vanuit alle uithoeken van de wereld, je hebt maar 5 maanden, en iedereen wil daar het meeste uit halen. Er is een ESN organisatie die heel veel dingen organiseert voor exchange studenten, zo gingen we heel wat feestjes af, natuur verkennen en de landen om Finland heen bezoeken. Zo ben ik naar Åland, Tallinn, St. Petersburg en het hoogtepunt van heel het Erasmus: Lapland geweest. Het is heel leuk dat je een heel ander deel van Europa ziet, en door ESN, deze herinneringen met heel veel studenten samen maakt.

Ik zou het iedereen aanraden, uit de comfortzone stappen is eng, maar het heeft mij, en eigenlijk iedereen hier de mooiste tijd van zijn leven gegeven. Je leert jezelf kennen, vergroot je talen- en cultuurkennis, en je gaat naar huis met heel veel vrienden en hele gave herinneringen! Ik heb nog nooit zoveel vrienden gemaakt, gelachen, gefeest en gereisd. Erasmus was het zo waard om alles even voor te verlaten. Het was de mooiste tijd van mijn leven, en de eerste reünietjes naar de vrienden die ik heb gemaakt, zijn al gepland!

Tips voor studenten: Maak heel veel foto’s en filmpjes en zoals ik zelf gedaan heb, houd een blog/reisdagboek bij zodat je later deze mooie tijd nog eens kan herbeleven!

Je vindt mijn blog op demidegroot.wordpress.com.

Laatste wijziging: 30-08-2018 15:26