Frankrijk

Frankrijk heeft een hoop te bieden, vooral op het gebied van technologie, wetenschap, geschiedenis en kunst. Ieder jaar gaan er ongeveer 300.000 buitenlandse studenten voor studie of stage naar Frankrijk.

Feiten en cijfers

Frankrijk is het op één na grootste land van Europa en behoort tot de vijf grootste economieën ter wereld. Door zijn koloniale verleden heeft Frankrijk veel inwoners met een Arabische of Afrikaanse afkomst.

Cultuur

De Franse cultuur heeft wereldberoemde literatuur, architectuur, muziek en schilderkunst voortgebracht. Het land is niet voor niets een populaire bestemming voor toeristen. De Fransen nemen hun cultuur en taal serieus en hebben een groot nationalistisch besef.

Onderwijs

Frankrijk heeft een complex onderwijssysteem, met in de top de Grandes Écoles, een soort elite-universiteiten. De ingenieurs- en wetenschappelijke opleidingen in Frankrijk staan goed aangeschreven. Er komen steeds meer Engelstalige programma’s beschikbaar, vooral in management, techniek en politieke wetenschappen.

Uitgebreide informatie over het Franse onderwijssysteem vind je in de pdf 'Onderwijssysteem Frankrijk' en op  www.campusfrance.org.

Onderwijssysteem Frankrijk (220 kB)

Meer weten?

Als je meer wilt weten over Franse gewoontes en gebruiken en wat fun facts, lees dan de Commisceo Global Culture Guide.

Laatste wijziging: 18-09-2020 15:11