Frankrijk

Frankrijk heeft een hoop te bieden, vooral op het gebied van technologie, wetenschap, geschiedenis en kunst. Ieder jaar zijn er ongeveer 265.000 buitenlandse studenten in Frankrijk. Ook voor een tussenjaar is het populair land. Ga jij straks naar 'la douce France'?

Feiten en cijfers

Frankrijk is het op één na grootste land van Europa. Het is een democratische republiek met ongeveer 60 miljoen inwoners. In de hoofdstad Parijs wonen meer dan 1 miljoen mensen. Frankrijk heeft een koloniaal verleden en heeft daardoor veel inwoners van Arabische of Afrikaanse afkomst.

Het land telt 25 regio’s die op hun buurt zijn onderverdeeld in departementen, arrondissementen en gemeenten. Er zijn ook 5 overzeese departementen: Frans Guyana, Guadeloupe, Martinique, Mayotte en Réunion.

Frankrijk staat op de vijfde plaats van grootste economieën ter wereld.

Cultuur

De Franse cultuur heeft literatuur, architectuur, muziek en schilderkunst voortgebracht die iedereen kent. Dat is ook een van de redenen dat Frankrijk de meeste toeristen in de wereld trekt. De cultuur en de Franse taal zijn een serieuze zaak in Frankrijk. Het land is trots op zijn cultuur en de Fransen hebben een groot nationalistisch besef.

Onderwijs

Frankrijk heeft een complex onderwijssysteem, met in de top de Grandes Écoles, een soort elite-universiteiten. De ingenieurs- en wetenschappelijke opleidingen in Frankrijk staan goed aangeschreven. Er komen steeds meer Engelstalige programma’s beschikbaar, vooral in management, techniek en politieke wetenschappen.

Meer informatie over het Franse onderwijssysteem vind je op www.campusfrance.org en in de pdf 'Onderwijssysteem Frankrijk'.

Onderwijssysteem Frankrijk (3.0 MB)

Laatste wijziging: 24-05-2016 06:55
Kwam deze informatie van pas?