Stage in Griekenland

Er zijn veel manieren om een stageplaats in Griekenland te vinden. Probeer het niet alleen via je eigen onderwijsinstelling, maar bijvoorbeeld ook via grote internationale organisaties. Met een internationaal curriculum vitae laat je zien wat je kennis en ervaring zijn en ‘verkoop’ je jezelf aan eventuele stageverleners.

Stageplaats vinden

Hoe vind je een stageplaats in Griekenland? Maak om te beginnen gebruik van de contacten van je eigen hogeschool of universiteit. Denk ook aan grote internationale organisaties. Die hebben vaak een speciaal bureau voor stages bij hun buitenlandse vestigingen. Je kunt ook een stagebemiddelingsbureau inschakelen. Let er bij je keuze voor een bemiddelingsbureau goed op wat wel en niet bij de prijs is inbegrepen. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan. En er zijn nog meer manieren waarop je een stageplaats kunt vinden.

Stageovereenkomst

Een stageovereenkomst schept niet alleen duidelijkheid voor jezelf, maar ook voor je onderwijsinstelling en je stageverlener. Het is bovendien iets waarop je kunt terugvallen als je stage niet helemaal verloopt zoals je verwacht had. Je hoeft het wiel niet zelf uit te vinden. WilWeg helpt je op weg bij het opstellen van een goede stageovereenkomst.

Europass: internationaal cv

Zorg dat je cv begrijpelijk is voor werkgevers in Ierland. Hiervoor kun je het Europass CV gebruiken. Dit kun je met een online tool opstellen in alle talen van de Europese Unie.

Laatste wijziging: 25-07-2019 15:22