Stage in Ierland

Heb je hulp nodig bij het vinden van een stageplaats, denk dan eens aan je eigen instelling of een stagebemiddelingsbureau.

Via de eigen instelling

Hoe vind je een geschikte stageplaats in Ierland? Maak gebruik van de contacten van je eigen hogeschool of universiteit. Denk ook aan internationale ondernemingen, die vaak een speciaal bureau hebben voor stages bij hun buitenlandse vestigingen. Loop eens langs bij het international office van je opleiding, of maak een afspraak met je stagecoördinator.

Via een stagebemiddelingsbureau

Wil je niet alles zelf doen, dan kun je een commercieel stagebemiddelingsbureau inschakelen. Er zijn verschillende stagebemiddelingsbureaus, die elk op hun eigen manier werken en een eigen bemiddelingspakket aanbieden.

Erkenning studiepunten

Je buitenlandse stage hoeft geen nadelige gevolgen te hebben voor je studievoortgang in Nederland. Binnen de EU mag je stagepunten meenemen die je in het buitenland haalt. Het Erasmusprogramma van de Europese Commissie heeft daar een systeem voor: het European Credit Transfer System (ECTS).

ECTS maakt het mogelijk om je ‘Ierse’ stagepunten mee naar Nederland te nemen. Overleg van tevoren met je eigen stagecoördinator en maak afspraken over je stage en het aantal punten dat je daarvoor krijgt.

Europass: internationaal cv

Zorg dat je cv begrijpelijk is voor werkgevers in Ierland. Hiervoor kun je het Europass CV gebruiken. Dit kun je met een online tool opstellen in alle talen van de Europese Unie.

Laatste wijziging: 25-07-2019 15:15