Ierland - Dublin - Amber

Amber deed een uitwisseling toerisme: "Dublin stond bij mij op nummer 1 en gelukkig werd ik toegewezen op deze plek!"

  • Opleiding: Tourism Destination Management
  • Instelling: Breda University of Applied Sciences
  • Buitenlandervaring: uitwisseling
  • Locatie: Dublin
Amber in Dublin
 

Hoe lang ben je in het buitenland geweest?

Ik ben een half jaar op uitwisseling geweest naar het Dublin Institute of Technology om een aantal keuzevakken te volgen. Na mijn tijd in Dublin had ik de smaak te pakken en ging ik voor een stage naar Zuid-Afrika.

Hoe heb je je studieplek gevonden?

Ik heb zelf gekozen om een uitwisseling te doen in plaats van een minor en mijn school had een aantal landen waaruit ik een top 3 mocht maken. Dublin stond bij mij op nummer 1 en gelukkig werd ik toegewezen op deze plek!

Moest je zelf veel regelen?

Ja: een studiebeurs aanvragen, een kamer zoeken, een vliegticket kopen en zo nog wel meer dingen. Vanuit school kregen we vrijwel geen hulp en dat was best lastig, want ik had nog nooit op mezelf gewoond. Mijn voorbereidingen begonnen een aantal maanden voor vertrek waardoor ik geen tijdsnood heb gehad.

Hoe heb je het gefinancierd?

Mijn tijd in Dublin heb ik gefinancierd  met een Erasmusbeurs, uitwonenden studiefinanciering, ov-vergoeding en mijn eigen spaargeld.

Was dat genoeg?

De Erasmusbeurs zou lang niet genoeg zijn geweest, omdat Dublin een dure stad is om in te wonen. Deze maanden waren dus best krap, maar door goed na te denken over mijn uitgaven is het mij toch gelukt om zonder lening alles te bekostigen. 

Hoeveel geld was je ongeveer kwijt aan levensonderhoud?

Al met al was ik ongeveer € 800 tot € 900 per maand kwijt aan huur, eten, verzekeringen en leuke dingen.

Hoe en waar vond je huisvesting?

Mijn studentenkamer heb ik gevonden via een website voor student housing in Dublin. Er zijn tegenwoordig erg veel middelen om een kamer te vinden, dus dit was geen probleem.

Heb je tips voor anderen die nog naar het buitenland gaan?

  • Begin tijdig met het regelen van een studentenkamer, visum, studiebeurs etc. Je weet nooit wat er mis kan gaan en je gaat de tijd nodig hebben.
  • Denk niet enkel aan de kosten, maar ook aan de verdiensten voor je eigen ontwikkeling.
  • Wees proactief in het regelen en plannen van je hele reis.

Amber

Amber is ambassadeur voor WilWeg. Wil je meer weten over haar tijd in Ierland? Of wil je haar vragen hoe zij bepaalde dingen heeft geregeld? Neem dan contact met haar op.

Neem contact op

Laatste wijziging: 04-06-2019 16:36