Stage in Indonesië

Om een stageplaats te vinden is een internationaal curriculum vitae handig. Als je een stageplaats hebt gevonden, is het belangrijk dat je een stageovereenkomst afsluit.

Stageplaats vinden

Maak voor het zoeken van een stageplaats om te beginnen gebruik van de contacten van je eigen hogeschool of universiteit. Denk daarnaast aan grote internationale organisaties. Die hebben vaak een speciaal bureau voor stages bij hun buitenlandse vestigingen.

Verken ook de mogelijkheden bij Nederlandse bedrijven die in Indonesië gevestigd zijn, zoals Unilever, Shell, Rabobank, Friesland Campina, Royal Haskoning en Philips

Je kunt ook een stagebemiddelingsbureau inschakelen. Let er bij je keuze voor een bemiddelingsbureau goed op wat wel en niet bij de prijs is inbegrepen. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan. En er zijn nog meer manieren waarop je een stageplaats kunt vinden.

Stageovereenkomst

Een stageovereenkomst schept niet alleen duidelijkheid voor jezelf, maar ook voor je onderwijsinstelling en je stageverlener. Het is bovendien iets waarop je kunt terugvallen als je stage niet helemaal verloopt zoals je verwacht had. WilWeg helpt je op weg bij het opstellen van een goede stageovereenkomst.

Internationaal curriculum vitae (cv)

Zorg dat je cv begrijpelijk is voor werkgevers in Indonesië. Hiervoor kun je het Europass CV gebruiken. Dit kun je met een online tool opstellenHet model is gemaakt voor gebruik in de Europese Unie, maar ook daarbuiten kun je het Europass CV gebruiken als voorbeeld.

Laatste wijziging: 09-09-2020 09:34