Stage in Japan

Zoek je een stageplaats in Japan, denk dan eens aan je eigen instelling of een commercieel stagebureau. Leg je plannen voor aan je stagebegeleider en maak afspraken over onder andere je studiepunten.

Via de eigen instelling

Om een geschikte stageplaats te vinden kun je gebruikmaken van de contacten van je hogeschool of universiteit. Denk ook aan internationale ondernemingen, die vaak een speciaal bureau hebben voor stages bij hun buitenlandse vestigingen. Loop eens langs bij het international office van je opleiding of maak een afspraak met je stagecoördinator. Op Study in Japan vind je meer informatie over stage lopen in Japan.

Het Vulcanus-programma verzorgt industriële R&D-stages in Japan voor studenten uit de Europese Unie. Het programma bestaat uit:

  • een seminar over Japan (september);
  • een intensieve taalcursus Japans van 4 maanden (september-december);
  • een stage van 8 maanden bij een Japans bedrijf (januari-augustus).

Via een stagebemiddelingsbureau

Wil je niet alles zelf doen, dan kun je een commercieel stagebemiddelingsbureau inschakelen. Er zijn verschillende bemiddelingsbureaus, die elk op hun eigen manier werken en een eigen bemiddelingspakket aanbieden. Nuffic heeft een lijst samengesteld met stagebemiddelingsbureaus.

Erkenning studiepunten

Je buitenlandse stage hoeft geen nadelige gevolgen te hebben voor je studievoortgang in Nederland. Leg je buitenlandse stageplannen altijd voor aan je stagebegeleider of de coördinator internationalisering van je eigen instelling en maak goede afspraken over de erkenning van je buitenlandse stage.

Internationaal curriculum vitae (cv)

Als je in het buitenland een stageplaats wilt vinden, dan moet je duidelijk kunnen maken wat je tot nu toe gedaan en geleerd hebt. Je hebt dus een Japans curriculum vitae nodig. Is je Japans niet goed genoeg, dan kan je een vertaler inschakelen. Informeer ook bij je onderwijsinstelling of ze je kunnen helpen.

Laatste wijziging: 14-12-2018 09:03