Mexico - Mexico Stad - Nathan

Nathan deed een stage International Relations. "Als persoon groei je enorm van een verblijf in het buitenland, en je zult hoogstwaarschijnlijk terugkeren met hele mooie herinneringen."

  • Opleiding: Master International Relations
  • Instelling: Neso Mexico
  • Buitenlandervaring: Stage
  • Locatie: Mexico Stad

Nathan in Mexico

Nathan deed een stage in Mexico Stad. Hier lees je zijn ervaring en tips.

Hoe kwam je op het idee om naar Mexico te gaan?

Ik was al een paar keer eerder in Mexico geweest, ook voor langere tijd, en wilde heel graag terug. Bovendien wist ik van het bestaan van de Netherlands Education Support Offices (Neso'), en ook dat Nuffic een kantoor in Mexico Stad had. Ik besloot een open sollicitatie te sturen, en met succes!

Nuffic Neso Mexico

In september 2018 begon ik aan mijn stage van 5 maanden bij Nuffic Neso Mexico. Neso Mexico promoot in Mexico en in de overige Spaanstalige landen in Latijns-Amerika het Nederlandse hoger onderwijs om de internationale mobiliteit van studenten te bevorderen.

Welke beurs heb je ontvangen?

Van de RUG ontving ik een Marco Polo-beurs. Deze kun je twee keer ontvangen tijdens je studie. Eerder ging ik met een Marco Polo-beurs naar Colombia. De beurs was niet voldoende om alle kosten te dekken, maar aangevuld met studiefinanciering, een stagevergoeding en spaargeld redde ik het prima. Stagelopen is een verplicht onderdeel van mijn master International Relations.

Wat moest je zelf regelen?

Nadat ik geaccepteerd was bij Neso en de universiteit akkoord was, hoefde ik alleen nog maar een ticket en een kamer te regelen. Een ticket is makkelijk, een kamer iets lastiger. Er zijn gelukkig veel websites en Facebook-pagina’s waar kamers worden aangeboden. Ik heb mijn kamer uiteindelijk gevonden via Airbnb. Airbnb biedt vaak hoge kortingen als je een kamer boekt voor een maand of enkele maanden.

Hoe zagen je dagen eruit?

Op een doordeweekse dag ging ik normaal gesproken rond 8 uur naar mijn werk en rond 5 uur of half 6 weer naar huis. Mijn sociale leven speelde zich vooral in de weekenden af. De stad heeft genoeg te bieden en ook in de buurt van Mexico Stad is genoeg te doen. Ik had gelukkig al een redelijk groot sociaal netwerk door de vorige keren dat ik in Mexico was dus ik hoefde niet echt op zoek naar nieuwe vrienden. Nieuwe vrienden zoeken is altijd lastiger tijdens een stage dan tijdens een exchange.

Wat heb je uitgegeven?

Ik denk dat ik rond de 300 euro kwijt was aan huur en 700 aan eten, drinken en reizen. Hoeveel je uitgeeft hangt heel erg af van wat je zoekt. Ik wilde graag een kamer in een goede (en populaire) wijk en ik geef graag geld uit aan reizen, eten en op stap bijvoorbeeld. Er zijn echter ook kamers te vinden voor nog geen 100 euro en streetfood is vaak heel goedkoop.

Heb je tips voor studenten die naar het buitenland willen gaan?

Laat je niet tegenhouden door angst of gemakzucht. Het is gemakkelijk om thuis te blijven. Maar ook al vergt het inspanning om een stage of een exchange te regelen in het buitenland, het is de moeite absoluut waard!

Welke raad geef je mee aan studenten die naar Mexico willen?

Over het algemeen zijn Nederlandse studenten al heel volwassen, doordat ze al met 18 op kamers gaan. Dit in tegenstelling tot leeftijdsgenoten in andere landen. Maak je dus geen zorgen over of je het wel kunt! Verhalen in de media, of een slechte reputatie van een land, schrikken ook vaak af. Bedenk echter dat goed nieuws geen nieuws is. Mexico heeft niet een al te beste reputatie in het buitenland, maar het is een fantastisch land vol met warme en gastvrije mensen. Het is nergens zo makkelijk vrienden te maken als in Mexico!

Daarom het advies: wees open minded, stap uit je comfort zone, maar wees ook niet naïef!

Nathan

Laatste wijziging: 01-02-2019 13:10