Stage in Mexico

Hoe vind je een stageplaats in Mexico? Begin je zoektocht bij je eigen onderwijsinstelling, maar denk ook eens aan grote Nederlandse bedrijven. Die hebben misschien een vestiging in Mexico.

Via de eigen instelling

Om te beginnen kun je gebruik maken van de contacten van je eigen hogeschool of universiteit. Vraag hiernaar bij het international office van je opleiding. Denk ook aan grote internationale ondernemingen. Die hebben vaak een speciaal bureau voor stages bij hun buitenlandse vestigingen.

Via een stagebemiddelingsbureau

Wil je niet alles zelf doen, dan kun je een commercieel stagebemiddelingsbureau inschakelen. Er zijn verschillende bemiddelingsbureaus, die elk op hun eigen manier werken en een eigen bemiddelingspakket aanbieden. Nuffic heeft een lijst samengesteld met stagebemiddelingsbureaus.

Erkenning studiepunten

Hoeveel studiepunten je krijgt voor je stage is afhankelijk van je opleiding en de duur van je stage. Overleg van tevoren met je eigen studiecoördinator en maak duidelijke afspraken over je stage en het aantal studiepunten dat je daarvoor krijgt.

Sommige Mexicaanse stageverleners vragen je om een total revalidation. Dat is een soort vergunning om op jouw vakgebied te mogen werken. Je laat daarmee ook zien wat je Nederlandse diploma's waard zijn. Een total revalidation kun je krijgen bij de afdeling Equivalencias y Revalidaciones van het Mexicaanse ministerie van Onderwijs.

Internationaal curriculum vitae (cv)

Als je in het buitenland een stageplaats wilt vinden, dan moet je duidelijk kunnen maken wat je tot nu toe gedaan en geleerd hebt. Je moet een curriculum vitae opstellen dat ook voor een buitenlandse werkgever begrijpelijk is. Kijk eens naar het standaardmodel voor een cv van Europass. Het is eigenlijk bedoeld voor sollicitaties binnen Europa, maar ook daarbuiten is het bruikbaar.

Laatste wijziging: 08-08-2018 13:49