Visum en zorgverzekering

Kom je uit de Europese Unie, dan heb je geen visum nodig voor een korte studie in Mexico. Het is wel verstandig om een internationale zorgverzekeringspas mee te nemen.

Studievisa

Studenten uit de Europese Unie hebben geen visum nodig als ze maximaal 180 dagen in Mexico willen blijven. Ben je van plan langer dan 180 dagen te blijven, dan heb je wel een visum nodig. Neem hiervoor contact op met de Mexicaanse ambassade. Je hebt onder andere het volgende nodig:

het aanvraagformulier (454 kB) 

  • een geldig paspoort;
  • een recente pasfoto;
  • een retourticket;
  • een verklaring van de Nederlandse universiteit of hogeschool;
  • de originele uitnodigingsbrief uit Mexico waarin staat hoe lang je er gaat studeren;
  • een officiële brief aan de Mexicaanse ambassade met daarin uitleg over je studieprogramma, het doel van je verblijf in Mexico en je handtekening; 
  • een bewijs dat je beschikt over voldoende financiële middelen (In de 3 maanden voordat je in Mexico aankomt moet er minimaal € 4.000 op je bankrekening staan).
Heb je nog vragen over visa? Neem dan contact op met de Mexicaanse ambassade.

Werken naast je studie

Nederlandse studenten mogen niet in Mexico werken naast hun studie. 

Zorgverzekering

Als je naar het buitenland gaat om te studeren (zowel binnen de EU, als daarbuiten), dan moet je in Nederland verzekerd blijven. Het maakt daarbij niet uit of je wel of niet ingeschreven staat bij een Nederlandse gemeente. Je kan ook zorgtoeslag blijven ontvangen.

De situatie verandert wanneer je naast je studie in het buitenland ook een bijbaan in het buitenland hebt. Ook een stage in het buitenland kan gevolgen hebben voor je zorgverzekering. Lees meer over je zorgverzekering tijdens je studie in het buitenland.

Laatste wijziging: 02-04-2019 12:19