Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is een dunbevolkt land aan de andere kant van de wereld, met een prachtige natuur, vriendelijke mensen en hoogwaardig onderwijs.

Feiten en cijfers

Nieuw-Zeeland is een archipel in het zuidwesten van de Grote Oceaan. Het bestaat meer dan zevenhonderd eilanden. Veruit de meeste mensen wonen op de twee grootste eilanden, het Noorder- en het Zuidereiland.

De staat Nieuw-Zeeland (Aotearoa) is een constitutionele monarchie met een parlementaire democratie met ongeveer 4,4 miljoen inwoners. Wellington is de hoofdstad. Nieuw-Zeeland is lid van het Gemenebest van Naties. De Britse Koningin Elizabeth II is het symbolische staatshoofd. Het land heeft drie officiële talen, te weten Engels, Māori (de taal van de oorspronkelijke bewoners, de tangata whenua) en de New Zealand Sign Language.

Onderwijs

De brede universiteiten in Nieuw-Zeeland bieden hoogwaardig onderwijs aan. Hun internationale oriëntatie en de aangename campussen dragen bij aan een goede omgeving om te studeren en een aangenaam studentenleven. Wereldwijd kiezen bijna 90.000 studenten ervoor om in Nieuw Zeeland onderwijs te volgende, van basisonderwijs tot aan de universiteiten.

De lesmethoden in Nieuw-Zeeland gaan uit van een ondersteunende omgeving, met kleine klassen waarin de studenten geacht worden individuen te zijn. Daardoor krijgen zij veel persoonlijke aandacht. Leren van anderen wordt aangemoedigd, net als denken voor jezelf en je eigen mening vormen.

Meer weten?

Onderwijssysteem Nieuw-Zeeland (1.2 MB)

Lees meer over het Gemenebest van Naties

Lees The World Factbook over Nieuw-Zeeland

Laatste wijziging: 10-08-2018 12:31