Nieuw-Zeeland - Nelson - Denise

Denise deed een stage video-editing: "Je leert jezelf heel goed kennen door je grenzen te verleggen".

  • Opleiding: AV specialist, niveau 4
  • Instelling: Grafisch Lyceum Rotterdam
  • Buitenlandervaring: stage bij Mainland TV
  • Locatie: Nelson, Nieuw-Zeeland

Backpacking Abel Tasman National Park

Hoe heb je je stageplek gevonden?

Op school hebben we meerdere voorlichtingen gehad over stages in het buitenland. Via deze voorlichtingen kwam ik terecht bij www.stagehuis.nl. Zij hebben contacten in meerdere landen, onder andere met stagebedrijven in Nieuw-Zeeland, en stelden mij twee opties voor. Ik kon kiezen uit een groot nieuwsbedrijf in Auckland of uit de stage bij Mainland TV in Nelson, waar ik uiteindelijk voor heb gekozen.

Waarom heb je gekozen voor deze stage gekozen?

Nelson is een vrij rustige en heel zonnige stad in Nieuw-Zeeland. Auckland is een drukke stad met veel inwoners. Mijn voorkeur ging uit naar een rustige werkomgeving.

Wat deed je precies tijdens je stage?

Tijdens mijn stage deed ik camera- en editingwerk. Ik ging op stap met mijn manager. We gingen dan voor de lunch mensen interviewen over bepaalde gebeurtenissen van die dag. Dat kon over van alles gaan. Een nieuwe winkel die opende, een bosbrand of een evenement. Voor vier uur moest alles gemonteerd zijn, omdat het 's avonds op het nieuws kwam. Elke dag was een uitdaging om het op tijd af te krijgen. Dit vond ik echt heel leuk!

Denise backpacking Nieuw-Zeeland

Hoe heb je jouw stage gefinancierd?

Ik ontving helaas geen beurs tijdens mijn stage in Nieuw-Zeeland. Ik ontving wel studiefinanciering en een aanvullende beurs. Voordat ik wegging heb ik veel gewerkt, waardoor ik een mooi bedrag kon sparen. Ik heb er bewust voor gekozen om in Nieuw-Zeeland niet een bijbaan te nemen, omdat ik graag het land wilde ontdekken in mijn vrije tijd.

Hoe lang van tevoren ben je begonnen met de voorbereidingen?

Ik heb me eerder verdiept in buitenlandse stages, maar uiteindelijk ging het toen niet door. Ik wist dus eigenlijk al wat ik wilde en ben er opnieuw voor gegaan. Twee maanden voordat ik wegging heb ik alles geregeld. Ik raad wel aan om wat eerder te beginnen met zaken uitzoeken.

Nelson Lakes

Heb je veel nieuwe contacten kunnen leggen?

Vooral tijdens het backpacken heb ik heel veel mensen ontmoet. Op de boot, in de trein of ergens anders onderweg maak je heel snel een praatje met iemand. Wanneer iemand dan dezelfde bestemming heeft als jij, reis je gezellig samen verder.

Heb je tips voor scholieren of studenten die nog naar het buitenland gaan?

Gewoon doen! Je leert jezelf heel goed kennen door je grenzen te verleggen. Kijk wel heel goed waar je je stage wil lopen en verdiep je goed in het land. Zoek ook goed uit wat de kosten zijn en maak eventueel een begroting. Het zou vervelend zijn als je geld tekort komt.

Denise

Zwemmen met dolfijnen bij Marlborough Sounds

Laatste wijziging: 20-05-2018 22:55