Stage in Nieuw-Zeeland

Er zijn veel verschillende manieren om een stageplaats in Nieuw-Zeeland te vinden. Neem in ieder geval contact op met je studiecoördinator over de erkenning van je studiepunten.

Via de eigen instelling

Een stageplaats in Nieuw-Zeeland vind je bijvoorbeeld via je eigen hogeschool of universiteit. Het international office  van je opleiding is een goed startpunt. Denk ook aan grote internationale ondernemingen. Die hebben vaak een speciaal bureau voor stages bij hun buitenlandse vestigingen.

Via een stagebemiddelingsbureau

Wil je niet alles zelf doen, dan kun je een commercieel stagebemiddelingsbureau inschakelen. Er zijn verschillende bemiddelingsbureaus, die elk op hun eigen manier werken en een eigen bemiddelingspakket aanbieden. Nuffic heeft een lijst samengesteld met stagebemiddelingbureaus.

Erkenning studiepunten

Hoeveel studiepunten je krijgt voor je stage is afhankelijk van je opleiding en de duur van je stage. Overleg van tevoren met je eigen studiecoördinator en maak afspraken over je stage en het aantal studiepunten dat je daarvoor krijgt.

Europass: internationaal cv

Zorg dat je cv begrijpelijk is voor werkgevers in Nieuw-Zeeland. Hiervoor kun je het Europass CV gebruiken. Dit kun je met een online tool opstellenHet model is gemaakt voor gebruik in de Europese Unie, maar ook daarbuiten kun je het Europass CV gebruiken als voorbeeld.

Meer weten?

Zoek een stageplaats via Aiesec

Lees meer over diplomawaardering

Zoek stages en stageprogramma’s in Nieuw-Zeeland

Zoek stages wereldwijd

Zoek een agrarische stage in Nieuw-Zeeland

Combineer stage lopen en backpacken

Laatste wijziging: 25-07-2019 15:14