Financiering

Studeren in Nieuw-Zeeland is duurder dan thuis blijven. Zoek daarom een studiebeurs en kijk of je je Nederlandse studiefinanciering mee kunt nemen.

Collegegeld

Het collegegeld varieert van € 6.500 tot € 13.750 per collegejaar, afhankelijk van de studie. Vraag hier dus naar bij de instelling waar je wil gaan studeren. In verband met visumeisen moet je het collegegeld in ieder geval vooraf betalen aan de instelling van je keuze. Naast het collegegeld brengen instellingen een Application of Registration Fee in rekening. Ook die verschilt per onderwijsinstelling.

Studiefinanciering

In veel gevallen kun je studiefinanciering ontvangen tijdens je studie in het buitenland. Om hiervoor in aanmerking te komen, geldt een aantal voorwaarden. Het ligt er daarbij aan of je tijdelijk naar het buitenland gaat of dat je een volledige opleiding doet.

Ga je tijdelijk, dan moet je als voltijdstudent ingeschreven blijven staan aan een Nederlandse universiteit of hogeschool en moet je studie deel uitmaken van je Nederlandse opleiding. Ook moet je op de website van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) een aantal zaken regelen. Wil je je volledige studie in het buitenland volgen, dan kun je op de website van DUO zien wat de voorwaarden zijn.

Studiebeurzen voor Nieuw-Zeeland

Studeren in Nieuw-Zeeland, maar wie gaat dat betalen? Je krijgt te maken met hogere kosten dan hier, maar er zijn mogelijkheden om je studie-avontuur te financieren.

Je kunt proberen een bijdrage te krijgen voor je studie in Nieuw-Zeeland door een van de vele studiebeurzen aan te vragen. De Nuffic Beursopener is een snelle en gemakkelijke zoekmachine voor bestaande beurzen en fondsen.

Begroting

Als je een beurs aanvraagt moet je altijd een begroting opstellen. Hoe je dat kan doen en waar je allemaal rekening mee moet houden, vind je in de voorbeelden en richtlijnen op deze website.

Meer weten?

Zoek een studiebeurs voor Nieuw-Zeeland

Laatste wijziging: 16-10-2017 09:32