Stage in Noorwegen

Een stageplaats in Noorwegen vind je bijvoorbeeld via een groot bedrijf met vestigingen in verschillende landen. Betrek je studiebegeleider bij je plannen en maak afspraken over de studiepunten die je krijgt voor je stage in Noorwegen.

Via je eigen instelling

Om te beginnen kun je gebruiken maken van de contacten van je eigen hogeschool of universiteit om een stageplaats in Noorwegen te vinden. Vraag hiernaar bij het international office van je opleiding. Denk ook aan grote internationale ondernemingen. Die hebben vaak een speciaal bureau hebben voor stages bij hun buitenlandse vestigingen.

Via een stagebemiddelingsbureau

Wil je niet alles zelf doen, dan kun je een commercieel stagebemiddelingsbureau inschakelen om een stageplaats in Noorwegen te regelen. Er zijn verschillende bemiddelingsbureaus, die elk op hun eigen manier werken en een eigen bemiddelingspakket aanbieden. Nuffic heeft een lijst samengesteld met stagebemiddelingsbureaus.

Erkenning studiepunten

Hoeveel studiepunten je krijgt voor je stage in Noorwegen is afhankelijk van je opleiding en de duur van je stage. Overleg van tevoren met je eigen studiecoördinator en maak afspraken over je stage en het aantal studiepunten dat je daarvoor krijgt.

Noorwegen werkt net als Nederland met het European Credit Transfer System (ECTS), waardoor je je stagepunten eenvoudig kunt meenemen.

Europass: internationaal cv

Zorg dat je cv begrijpelijk is voor Noorse werkgevers. Hiervoor kun je het Europass CV gebruiken. Dit kun je met een online tool opstellen in alle talen van de Europese Unie.

Lees meer over leven en werken en over werk zoeken en solliciteren in Noorwegen.

Laatste wijziging: 25-07-2019 15:08