Stage in Oostenrijk

Een stage in Oostenrijk regel je zelf, via je opleiding of via een stagebemiddelingsbureau.

Via je eigen instelling

Gebruik de contacten van je eigen opleiding. Neem contact op met het bureau buitenland van je opleiding of je stagecoördinator.

Sommige internationale ondernemingen bieden zelf stages bij buitenlandse vestigingen aan.

Via een bemiddelingsbureau

Je kunt ook een commercieel stagebemiddelingsbureau inschakelen.

Stagepunten hoger onderwijs

Een stage in Oostenrijk hoeft niet te leiden tot studievertraging. Je kunt je Oostenrijkse stagepunten meenemen naar Nederland dankzij het European Credit Transfer System (ECTS).

Bespreek je stageplannen met je stagebegeleider of -coördinator en maak duidelijke afspraken over je stagepunten.

Een mbo-stage in Oostenrijk

Oostenrijk  is een interessante stagebestemming als je een Sport en Bewegen/CIOS-opleiding doet. Er zijn ook volop mogelijkheden binnen Toerisme en Gastvrijheid.

Je kunt bijvoorbeeld stage lopen bij een skischool en een skileraardiploma behalen of bij een outdoorbedrijf. In de hotels en op campings zijn stagemogelijkheden voor studenten van Gastvrijheidopleidingen, zoals zelfstandig medewerker travel & hospitality, gastheer/-vrouw, kok of manager/ondernemer horeca.

In Oostenrijk is je stage meestal prima geregeld. Vaak krijg je een stagevergoeding en een goede verzekering aangeboden. Veel studenten vinden werk bij hun stagebedrijf.

Een mbo-stage moet altijd plaatsvinden in een erkend leerbedrijf. Kijk voor mbo-stages in Oostenrijk op www.stagemarkt.nl.

Europass: internationaal cv

Zorg dat je cv begrijpelijk is voor werkgevers in Oostenrijk. Hiervoor kun je het Europass CV gebruiken. Dit kun je met een online tool opstellen in alle talen van de Europese Unie.

Laatste wijziging: 25-07-2019 15:21