Stage in Portugal

Hoe vind je een geschikte stageplaats? Maak gebruik van de contacten van je eigen hogeschool of universiteit. Denk daarnaast ook aan internationale ondernemingen, die vaak een speciaal bureau hebben voor stages bij hun buitenlandse vestigingen.

Bemiddeling

Wil je niet alles zelf doen, dan kun je een commercieel stagebemiddelingsbureau inschakelen. Er zijn verschillende bemiddelingsbureaus, die elk op hun eigen manier werken en een eigen bemiddelingspakket aanbieden. Nuffic heeft een lijst samengesteld met bemiddelingsorganisaties. Kijk hiervoor bij Stageplaats vinden via stagebemiddelingsbureaus.

Erkenning studiepunten

Je buitenlandse stage hoeft geen nadelige gevolgen te hebben voor je studievoortgang in Nederland. Binnen Europa bestaat een systeem voor het meenemen van studiepunten die je in het buitenland haalt. Dit Europese studiepuntensysteem heet het European Credit Transfer System (ECTS).

Door dit systeem kun je de in Portugal behaalde studiepunten mee naar Nederland nemen. 

Overleg van tevoren met je eigen studiecoördinator en maak afspraken over je stage en het aantal studiepunten dat je daarvoor krijgt.

Europass: internationaal cv

Zorg dat je cv begrijpelijk is voor Portugese werkgevers. Hiervoor kun je het Europass CV gebruiken. Dit kun je met een online tool opstellen in alle talen van de Europese Unie.

Laatste wijziging: 25-07-2019 15:06